Εκτέλεση
- Για το ζελέ: ζεσταίνουμε τα 100 γρ. από το νερό και λιώνουμε τα φύλλα ζελατίνας, αφού προηγουμένως τα έχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό. Προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό και το μέλι. Ανακατεύουμε πολύ καλά, αφήνουμε να κρυώσει και πριν αρχίσει να πήζει, ρίχνουμε τα αποξηραμένα φρούτα. Με το μείγμα γεμίζουμε ατομικές φόρμες ή μια μεγάλη μέχρι τη μέση. Αφήνουμε να κρυώσει και γεμίζουμε την υπόλοιπη με την κρέμα γιαουρτιού.
- Για την κρέμα γιαουρτιού: ζεσταίνουμε τα 100 γρ. από το γιαούρτι μαζί με το μέλι. Ρίχνουμε το φύλλο ζελατίνας, αφού προηγουμένως το έχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό. Ανακατεύουμε με το υπόλοιπο μέλι. Αφήνουμε να κρυώσει.
Υλικά για 6 μερίδες:
Για το ζελέ
- 350 γρ. νερό
- 150 γρ. μέλι
- 2 φύλλα ζελατίνας (10 γρ.)
- 350 γρ. αποξηραμένα φρούτα (σύκα, δαμάσκηνα, σταφίδες)
- 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
- 100 γρ. μέλι
- 1 φύλλο ζελατίνα (5 γρ.)
Το μέλι ως επί το πλείστον περιέχει σάκχαρα και ίχνη βιταμινών ή ανόργανων συστατικών. Ο γλυκαιμικός του δείκτης κυμαίνεται από 31 έως και 78 ανάλογα με την ποικιλία.
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά μερίδα | 240 | γρ. |
Ενέργεια | 327 | kcal |
Πρωτεΐνες | 9,5 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 74,8 | γρ. |
Λιπαρά | 1,8 | γρ. |
Χοληστερίνη | 3 | mg |
Νάτριο | 33 | mg |