Εκτέλεση
- Πλένουμε τις φράουλες, τις καθαρίζουμε και τις αφήνουμε να στραγγίσουν. Τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τις ραντίζουμε με τον χυμό από το λεμόνι που στύψαμε. Τις αφήνουμε για 10 λεπτά να τραβήξουν.
- Ρίχνουμε σε κατσαρόλα 200 ml νερό, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Βράζουμε το σιρόπι να δέσει ενώ ανακατεύουμε συνεχώς. Το αφήνουμε να κρυώσει. Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τις φράουλες και προσθέτουμε το σιρόπι.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε μπολ και το αφήνουμε για περίπου 3 ώρες στην κατάψυξη. Ανακατεύουμε καλά για άλλη μία φορά και το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για άλλες 3 ώρες. Σερβίρουμε το σορμπέ με κουτάλι παγωτού σε μπολάκια της αρεσκείας μας.
Καλή σας όρεξη!!!
Υλικά για 4 μερίδες:
- 500 γρ. φράουλες
- 125 γρ. ζάχαρη
- 1 λεμόνι
- 1 φακ. βανίλια
Tips: Δεδομένου ότι οι φράουλες δεν ωριμάζουν μετά τη συγκομιδή τους, καλό είναι να τις προμηθεύεστε ώριμες και στην εποχή της. Αν έχετε παγωτομηχανή το χτυπάτε να παγώσει και να σφίξει. Συνταγή για σπιτικό σορμπέ φράουλα χωρίς παγωτομηχανή με λίγες θερμίδες.
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά μερίδα | 165 | γρ. |
Ενέργεια | 163 | kcal |
Πρωτεΐνες | 1 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 39,7 | γρ. |
Λιπαρά | 0 | γρ. |
Χοληστερίνη | 0 | mg |
Νάτριο | 1 | mg |