
Εκτέλεση
- Αν τα σμέουρα είναι κατεψυγμένα, τα ξεπαγώνουμε. Προσθέτουμε το νερό και τα σμέουρα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Τοποθετούμε ένα λεπτό σουρωτήρι πάνω από ένα μεγάλο μπολ. Περνάμε τα πολτοποιημένα σμέουρα από το σουρωτήρι (¼ τη φορά) πιέζοντας με το πίσω μέρος ενός μεγάλου κουταλιού, έτσι ώστε να περάσει ο χυμός και να μείνουν στο σουρωτήρι μόνο οι σπόροι. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για τον υπόλοιπο πουρέ σμέουρων και πετάμε οτιδήποτε έχει μείνει στο σουρωτήρι.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια και το χυμό λεμονιού στο χυμό σμέουρων και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Προσθέτουμε το μείγμα στη παγωτομηχανή και ακολουθούμε τις οδηγίες κατασκευαστή.
- Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή, αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό δοχείο και το βάζουμε στην κατάψυξη. Όταν το σορμπέ αρχίσει να παγώνει, το ανακατεύουμε με σύρμα των αβγών. Αυτό το κάνουμε κάθε 20 λεπτά, για τουλάχιστον 3 φορές, έτσι ώστε να παγώσει ομοιόμορφα χωρίς να κρυσταλλώσει. Βέβαια, έπειτα από κάθε ανακάτεμα το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη.
- Όταν το σορμπέ βατόμουρου παγώσει σερβίρουμε σε ποτήρια ή χωνάκια.
Καλή σας όρεξη!!!
Υλικά για 10 μερίδες:
- 5 φλιτζ. (600 γρ.) σμέουρα φρέσκα ή κατεψυγμένα
- 1 φλιτζ. νερό
- 1 ½ φλιτζ. (335 γρ.) ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κουτ. γλυκού βανίλια εκχύλισμα
- 1-2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού ή λάιμ
Tips: Το σορμπέ διατηρείται στην κατάψυξη μέχρι και ένα μηνά. Για μια διαφορετική γεύση μπορείτε να το σερβίρετε με σάλτσα βασιλικού. Βάλτε δύο χούφτες φρέσκα φύλλα βασιλικού σε ένα γουδί με 1 κουταλιά της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη και συνθλίψτε τα με ένα γουδοχέρι. Βάλτε το μείγμα σε ένα σουρωτήρι και πασπαλίστε το σορμπέ. Συνταγή σορμπέ βατόμουρο (σμέουρο) εύκολο και δροσιστικό με λίγες θερμίδες, χωρίς λιπαρά για… απόλαυση χωρίς τύψεις!
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά μερίδα | 110 | γρ. |
Ενέργεια | 165 | kcal |
Πρωτεΐνες | 0,7 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 40,6 | γρ. |
Λιπαρά | 0,4 | γρ. |
Χοληστερίνη | 0 | mg |
Νάτριο | 1 | mg |
