Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C.
- Ξεπλύνετε τη κινόα καλά και αδειάστε τη μέσα από μια λεπτή σήτα.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέστε τη κινόα και 3 φλιτζάνια νερό για να βράσουν. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 20 λεπτά περίπου, χωρίς να τη σκεπάσετε με καπάκι, μέχρις ότου οι σπόροι της να γίνουν ημιδιαφανείς και να χυλώσει το μείγμα.
- Σε ένα υψηλής ισχύος μπλέντερ προσθέστε τους χουρμάδες ή τα δαμάσκηνα, το γάλα και τη βανίλια. Προσθέστε το μείγμα, τα καρύδια, τις σταφίδες και τα αμύγδαλα στη μαγειρεμένη κινόα και ανακατέψτε καλά.
- Ρίξτε το μείγμα σε ένα ελαφρώς λαδωμένο τετράγωνο (30 cm) ταψί ψησίματος, πασπαλίστε με κανέλα και ψήστε για 30 λεπτά.
- Σερβίρεται ζεστό ή κρύο.
Υλικά για 4 μερίδες:
- ¾ φλιτζανιού κινόα
- 3 φλιτζάνια νερό
- 5 χουρμάδες ή 10 δαμάσκηνα αποξηραμένα, χωρίς κουκούτσι
- 2 φλιτζάνια γάλα 1,5% λιπαρά
- 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
- ⅛ φλιτζάνι (18 γρ.) αμύγδαλα
- ⅛ φλιτζάνι (15 γρ.) χοντροκομμένα καρύδια
- ½ φλιτζάνι (80 γρ.) σταφίδες
- ⅛ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Η Quinoa παρέχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία: πλήρη πρωτεΐνη, συνολικό πλούτο σε θρεπτικά συστατικά, αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδη οφέλη.
Μια συνταγή ιδανική για ένα πλήρες πρωινό γεύμα.
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά μερίδα | 250 | γρ. |
Ενέργεια | 347 | kcal |
Πρωτεΐνες | 11,5 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 60 | γρ. |
Λιπαρά | 8,9 | γρ. |
Χοληστερίνη | 7,5 | mg |
Νάτριο | 63 | mg |