Εκτέλεση
- Βάζουμε τον κιμά μέσα σε μία λεκάνη και προσθέτουμε τη βρώμη, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, τη ντομάτα, το σκόρδο, τη ψίχα από το κολοκυθάκι, το κρεμμύδι και το μαϊντανό ψιλοκομμένο και ζυμώνουμε καλά.
- Αφήνουμε τον κιμά 1 ώρα στο ψυγείο και ζυμώνουμε ξανά το μείγμα και πλάθουμε τα μπιφτέκια.
- Στη συνέχεια τοποθετούμε τα μπιφτέκια στο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά ή στη σχάρα ή στο ταψί στη λαδόκολλα μέχρι να ψηθούν καλά.
Υλικά για 1 μερίδα:
- 150 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
- 1 κουτ. σούπας κοφτό βρώμη
- 1 κουταλάκι κοφτό ρίγανη
- Λίγη ψίχα από κολοκυθάκι (προαιρετικά)
- ½ ντομάτα τριμμένη
- ½ σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- ¼ κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
- λίγο μαϊντανό
- αλάτι, πιπέρι
Η βρώμη βρίσκεται στη βάση της μεσογειακής διατροφής. Η μοναδική θρεπτική αξία των νιφάδων βρώμης έγκειται στην πλούσια περιεκτικότητα τους σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μεταλλικά στοιχεία, ιχνοστοιχεία και φυτικές ίνες (β-γλυκάνες), των οποίων η ευεργετική δράση προστατεύει το καρδιαγγειακό και το πεπτικό σύστημα μικρών και μεγάλων. Μια μόλις μερίδα των 40 γρ. νιφάδων βρώμης, αρκεί για να καλύψει το 15% των ημερήσιων αναγκών μας σε φυτικές ίνες!
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά μερίδα | 250 | γρ. |
Ενέργεια | 270 | kcal |
Πρωτεΐνες | 33 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 9 | γρ. |
Λιπαρά | 11 | γρ. |
Χοληστερίνη | 132 | mg |
Νάτριο | 114 | mg |