Εκτέλεση
- Αλατοπιπερώνουμε καλά το κρέας και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για μισή ώρα
- Ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το κρέας για περίπου 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά(για μέτριο ψήσιμο). Αφαιρούμε το κρέας και ρίχνουμε στο τηγάνι το σκόρδο και το θυμάρι. Σοτάρουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά και βράζουμε την σάλτσα μέχρι να γίνει παχύρρευστη και την περνάμε από ένα ψιλό σουρωτήρι ώστε να μην έχει κατάλοιπα από το τηγάνι.
- Σερβίρουμε περιχύνοντας την σάλτσα.
Υλικά για 2 μερίδες:
- 2 κόντρα μοσχαρίσια φιλέτα 400γρ
- 1 κουτ.σουπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας βούτυρο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- ½ κουτ. γλυκού θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζάνι τσαγιού ζωμό κρέατος
- 1/3 φλιτζάνι τσαγιού κόκκινο κρασί
- 3 κουτ. γλυκού ξύδι
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
- Αλάτι - πιπέρι
Το ψητό φιλέτο μοσχαριού περιέχει αρκετό σίδηρο, παρέχοντάς μας 1,6mg στα 85 γραμμάρια. Προσθέστε του λεμόνι ή πιείτε 1/2 ποτήρι χυμό πορτοκάλι για καλύτερη απορρόφηση και αφήστε το σίδηρο να κάνει τη… δουλειά του.
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά μερίδα | 210 | γρ. |
Ενέργεια | 463 | kcal |
Πρωτεΐνες | 52 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 3 | γρ. |
Λιπαρά | 27 | γρ. |
Χοληστερίνη | 148 | mg |
Νάτριο | 524 | mg |