
Εκτέλεση
- Καθαρίστε τα ακτινίδια και κάντε τα πολτό στο μπλέντερ του μίξερ σας. Βάλτε τις μπριζόλες και το πολτό από ακτινίδια μέσα σε ένα μπολ και τοποθετήστε από πάνω μια μεμβράνη και ένα βαρίδι. Αφήστε τα να μαριναριστούν στο ψυγείο τουλάχιστον για 4-6 ώρες.
- Βγάλτε τα, σκουπίστε τις μπριζόλες από τον πολτό των ακτινιδίων και ψήστε τις μέσα σε ταψάκι στο γκριλ του φούρνου σας στους 200 βαθμούς, ανάλογα πόσο ψημένες τις θέλετε, από 10-20 λεπτά.
- Τις σερβίρετε σε πιατέλα περιχύνοντάς τες με το ελαιόλαδο και ρίχνοντας αλάτι και ρίγανη. Μη βάλετε μαχαίρια στο τραπέζι, κόβονται με το πιρούνι.
Καλή σας όρεξη!!!
Υλικά για 4 μερίδες:
- 4 (170 γρ./τμχ.) μοσχαρίσιες μπριζόλες
- 8 ακτινίδια
- 1 φλιτζ. του καφέ ελαιόλαδο
- Ρίγανη
- Αλάτι
Tips: Οι πιο τρυφερές μπριζόλες που έχετε δοκιμάσει, που θα τις κόβετε με το πιρούνι. Τα ακτινίδια με την υπερβολική περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C και όξινους χυμούς μαρινάρουν σε βάθος το κρέας, κάνοντάς το πεντανόστιμο και πολύ μαλακό.
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά μερίδα | 170 | γρ. |
Ενέργεια | 473 | kcal |
Πρωτεΐνες | 36,5 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 10,7 | γρ. |
Λιπαρά | 31,5 | γρ. |
Χοληστερίνη | 164 | mg |
Νάτριο | 420 | mg |
