Εκτέλεση
- Αρχικά τρίβουμε το κρεμμύδι και την ντομάτα και στη συνέχεια αναμειγνύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το αλεύρι και το ελαιόλαδο).
- Αφήνουμε την ζύμη να «δέσει» για λίγο στο ψυγείο και στην συνέχεια πλάθουμε ομοιόμορφα τα κεφτεδάκια σε μέγεθος καρυδιού. Η ζύμη δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ σφιχτή ούτε όμως και πολύ πλαδαρή. Σε περίπτωση που χρειασθεί, προσθέτουμε λίγο βρώμη ακόμα.
- Αφού τους πλάσουμε, περνάμε τα κεφτεδάκια από το αλεύρι και τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα μέχρι να ζεσταθεί το λάδι στο τηγάνι.
- Τους τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο. Αρχικά το λάδι πρέπει να είναι καυτό και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά, για να ψηθούν μέσα-έξω για 12' περίπου. Καλό είναι, προτού τα βγάλουμε από την φωτιά να δοκιμάσουμε ένα, για να δούμε αν έχει ψηθεί καλά εσωτερικά.
- Τα κεφτεδάκια που είναι έτοιμα τα τοποθετούμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί ενώ μπορούμε να τα διατηρήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 100°C μέχρι να τα σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!!!
Υλικά για 5 μερίδες:
- ½ κιλό άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
- 1 μικρό κρεμμύδι
- 1 μικρή ντομάτα
- 75 γρ. νιφάδες βρώμης
- ½ φλ. του καφέ ούζο
- 2 κουτ. του γλυκού ρίγανη
- 1 κουτ. του γλυκού δυόσμο
- ½ πρέζα αλάτι
- ½ πρέζα πιπέρι
- Λίγο αλεύρι
- Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Tips: Το ούζο τα κάνει τόσο αφράτα όσο δεν θα τα πιστεύετε γι’ αυτό μην το φοβηθείτε να το βάλετε. Για να μην λερώνετε πιάτα με το αλεύρι, το οποίο άμα ξεραθεί δεν καθαρίζει με τίποτα, βάλτε να αλευρώσετε τα κεφτεδάκια σας σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο. Επίσης αν θέλετε μπορείτε αντί στο τηγάνι, να τους ψήσετε στο φούρνο, αρκεί να τους αραδιάσετε σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί και ψήσετε για μισή ώρα στους 200 βαθμούς.
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά μερίδα | 160 | γρ. |
Ενέργεια | 397 | kcal |
Πρωτεΐνες | 22,5 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 13,8 | γρ. |
Λιπαρά | 28 | γρ. |
Χοληστερίνη | 93 | mg |
Νάτριο | 312 | mg |