Εκτέλεση
- Βράζουμε το μοσχάρι με 1 λίτρο νερό σε μέτρια φωτιά στη χύτρα για ½ της ώρας ή στη κατσαρόλα με 1 ½ λίτρο νερό για μία ώρα.
- Αφαιρούμε το ζωμό του κρέατος και βάζουμε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια, τη φλούδα λεμονιού, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά και σβήνουμε τη φωτιά.
- Αφού μαραθούν βγάζουμε τη φλούδα λεμονιού και προσθέτουμε το ζωμό, το αλατοπίπερο, το καρότο και τα μπαχαρικά και τα αφήνουμε για 10-15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά να δέσουν. Συμπληρώνουμε με ζωμό κρέατος ή βραστό νερό αν χρειάζεται.
- Διαλύουμε το άνθος αραβοσίτου σε λίγο υγρό και με το διάλυμα δένουμε την σάλτσα.
- Προσθέτουμε το τοματοπολτό και λίγο άσπρο κρασί, ανακατεύουμε, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και το ανακατεύουμε μέχρι να βράσει.
- Κλείνουμε τη φωτιά και έτοιμο το ελαφρύ λεμονάτο μας.
- Σερβίρουμε με ρύζι
Καλή σας όρεξη!!!
Υλικά για 2 μερίδες:
- 350 γρ. μοσχάρι (ποντίκι)
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 60 γρ. μανιτάρια λευκά
- ρίγανη, αλάτι & πιπέρι
- ½ φλούδα λεμόνι
- χυμό 1 μεγάλου λεμονιού
- ½ σκελίδα σκόρδο
- λίγο λευκό κρασί
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 ½ φλιτζάνι ζωμό από το ποντίκι
- 1 κοφτό κουταλάκι (15 γρ.) άνθος αραβοσίτου ή αλεύρι
- Ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 2 μικρά καρότα κομμένα σε ραβδάκια
- 1 ½ κουταλιά σούπας (25 γρ.) τοματοπολτός
Το μοσχάρι ποντίκι είναι άπαχο και μαλακό κομμάτι πλούσιο σε κολλαγόνο και ιδανικό για βραστό, σούπες, ψητό κατσαρόλας λεμονάτο. Αν περισσέψει ζωμός μην τον πετάξετε βάλτε το σε ένα σακουλάκι ή σε παγοκυψέλες και στη κατάψυξη. Δίνει γεύση σε όλες τις σάλτες. Το συγκεκριμένο πιάτο παρέχει σίδηρο για καλύτερη αιμοποίηση και ενίσχυση της φερριτίνης, καθώς και πρωτεΐνες πολύ υψηλής διατροφικής αξίας για αποτελεσματικές βιολογικές λειτουργίες.
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά μερίδα | 210 | γρ. |
Ενέργεια | 355 | kcal |
Πρωτεΐνες | 43,5 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 11,5 | γρ. |
Λιπαρά | 15 | γρ. |
Χοληστερίνη | 135 | mg |
Νάτριο | 370 | mg |