
Εκτέλεση
- Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα για να ζεσταθεί. Πασπαλίζουμε το κρέας με το αλεύρι και το τσιγαρίζουμε καλά από όλες τις πλευρές στο ζεματιστό ελαιόλαδο. Το βγάζουμε από την κατσαρόλα.
- Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Καθαρίζουμε το καρότο και το σέλερι, τα πλένουμε και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα λαχανικά, τα κρεμμύδια και το σκόρδο να σοταριστούν για 3 λεπτά. Προσθέτουμε τις τομάτες και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση.
- Ρίχνουμε το κρέας στη σάλτσα και προσθέτουμε όσο ζωμό κρέατος χρειαστεί για να το σκεπάσει.
- Προσθέτουμε το δαφνόφυλλο και τη μισή ποσότητα των μυρωδικών. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το κρέας για περίπου 1 ώρα. Όταν περάσουν τα πρώτα 30 λεπτά, γυρίζουμε το κρέας και αλατοπιπερώνουμε.
- Αφού μαγειρευτεί το κρέας, αφαιρούμε το δαφνόφυλλο και προσθέτουμε τα υπόλοιπα μυρωδικά. Περιχύνουμε το κρέας με τη σάλτσα και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!!!
Υλικά για 4 μερίδες:
- 4 φέτες μοσχαρίσιο κότσι, με κόκαλο
- 2 κουτ. σούπας αλεύρι
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 καρότο
- ½ κλωνάρι σέλερι
- 200 γρ. τριμμένες τομάτες (συσκ.)
- 200 ml ξηρό κόκκινο κρασί περ.
- 500 ml ζωμός κρέατος
- ½ δαφνόφυλλο
- 4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένα μυρωδικά
- αλάτι
- πιπέρι
Tips: Αν η σάλτσα παραείναι πηχτή, την αραιώνουμε με λίγο κρασί, ζωμό ή νερό. Συνδυάζεται υπέροχα με πουρέ πατάτας, ρύζι ή ζυμαρικά και σαλάτα. Συνταγή για μοσχαρίσιο κότσι με σάλτσα κρασάτη (κοκκινιστό) με 445 θερμίδες. Αν την φτιάξετε δεν θα θέλετε να ξαναφάτε άλλο κοκκινιστό.
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά μερίδα | 290 | γρ. |
Ενέργεια | 445 | kcal |
Πρωτεΐνες | 61,1 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 7,9 | γρ. |
Λιπαρά | 18,8 | γρ. |
Χοληστερίνη | 236 | mg |
Νάτριο | 1147 | mg |
