Εκτέλεση
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το λάδι, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τις ντομάτες και ανακατεύουμε για 3 λεπτά ακόμη.
- Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να πάρει μια βράση. Ανακατεύουμε ξανά και καλύπτουμε την κατσαρόλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά ή μέχρι να «δέσει» το μείγμα.
- Σερβίρεται με ζεστό πιλάφι Λιβανέζικο. Δείτε τη συνταγή… εδώ
Υλικά για 4 μερίδες:
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
- 1 κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια σε συμπυκνωμένο χυμό
- 250 γρ. μοσχάρι βρασμένο κομμένο σε κύβους
- 2 φλιτζάνια αρακά και καρότα κατεψυγμένα
- 2 φλιτζάνια νερό
- 1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
- 1 πρέζα κανέλα
- 1 πρέζα μπαχάρι
Αντί τη ντομάτα σε κονσέρβα, μπορούμε να ψιλοκόψουμε σε κύβους 4 μέτριες φρέσκες ντομάτες.
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά μερίδα | 250 | γρ. |
Ενέργεια | 248 | kcal |
Πρωτεΐνες | 26,5 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 17,5 | γρ. |
Λιπαρά | 8 | γρ. |
Χοληστερίνη | 70 | mg |
Νάτριο | 819 | mg |