Εκτέλεση
- Βράζουμε τις φακές με το σκόρδο, το κρεμμύδι και τη δάφνη σε αρκετό νερό, προσέχοντας να μην παραβράσουν.
- Σουρώνουμε και πετάμε το σκόρδο, τη δάφνη και το κρεμμύδι.
- Τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο την πιπεριά, το σέλερι, τα καρότα και έπειτα από 2-3 λεπτά τα μανιτάρια.
- Συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για 5 λεπτά και στο τέλος προσθέτουμε τη ντομάτα και τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε καλά σε μεγάλο μπολ το ρύζι, τις φακές και τα λαχανικά.
- Προσθέτουμε το αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!!!
Υλικά για 3 μερίδες:
- 150 γρ. φακές
- 100 γρ. ρύζι βρασμένο
- 1 καρότο μικρό κομμένο σε μπαστουνάκια
- ¼ φλιτζάνι σέλερι ψιλοκομμένο
- ½ πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
- 1 ντομάτα κομμένη σε κυβάκια (χωρίς τα σπόρια)
- ¼ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 150 γρ. μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
- ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- ½ σκελίδα σκόρδο
- 1 κρεμμύδι μικρό
- 1 δαφνόφυλλο
- Αλάτι, πιπέρι
Tips: Το αλάτι θα πρέπει να μπαίνει πάντα στο τέλος γιατί όταν μπαίνει από την αρχή του βρασίματος σκληραίνει την φλούδα τους. Συνδυάζοντας τις φακές με ρύζι, μπορούμε να εξασφαλίσουμε την ισορροπημένη πρόσληψη των απαραίτητων αμινοξέων. Γευστική και θρεπτική συνταγή για φάκες με ρύζι και λαχανικά.
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά μερίδα | 360 | γρ. |
Ενέργεια | 407 | kcal |
Πρωτεΐνες | 13,6 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 55,3 | γρ. |
Λιπαρά | 14,6 | γρ. |
Χοληστερίνη | 0 | mg |
Νάτριο | 267 | mg |