Εκτέλεση
- Καθαρίζετε και πλένετε καλά το σταμναγκάθι. Το βουτάτε σε βραστό νερό για 5 λεπτά, για να φύγει η πικράδα του.
- Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ροδίζετε το κρέας σε μέτρια φωτιά για 4 λεπτά. Σβήνετε με το κρασί, αλατίζετε, προσθέτετε 1 ποτήρι νερό, σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 30 λεπτά περίπου.
- Ρίχνετε το σταμναγκάθι, ανακατεύετε και σκεπάζετε την κατσαρόλα, αφήνοντας το φαγητό να σιγοβράσει επί 20 λεπτά. Προσθέτετε το λεμόνι, ανακατεύετε, δοκιμάζετε και διορθώνετε τη γεύση με λίγο αλάτι ή πιπέρι. Αφήνετε το φαγητό να βράσει για 5 λεπτά ακόμα.
- Το σερβίρετε ζεστό μαζί με την πλούσια σάλτσα του.
Καλή σας όρεξη!!!
Υλικά για 5 μερίδες:
- 1 κιλό κατσικάκι κομμένο με μικρά κομμάτια
- 1 κιλό σταμναγκάθι
- 7 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας κρασί λευκό
- Χυμός 2 λεμονιών
- Αλάτι, πιπέρι
Tips: Μπορεί να μαγειρευτεί με αρνί, χοιρινό ή κοτόπουλο, και ακόμη με αυγολέμονο σαν φρικασέ. To κατσικάκι με σταμναγκάθι αποτελεί παραδοσιακό φαγητό της Δυτικής Κρήτης και ιδιαίτερα των Σφακίων και του Ομαλού. Μη διστάσετε να δοκιμάσετε αυτό το πιάτο, που είναι μια εύγευστη σύζευξη πικρών, ξινών και γλυκών γεύσεων. Υπέροχη και εύκολη συνταγή κατσικάκι με σταμναγκάθι παραδοσιακή με 415 θερμίδες ανά μερίδα.
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά μερίδα | 370 | γρ. |
Ενέργεια | 415 | kcal |
Πρωτεΐνες | 47,8 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 8 | γρ. |
Λιπαρά | 21,4 | γρ. |
Χοληστερίνη | 128 | mg |
Νάτριο | 615 | mg |