
Εκτέλεση
- Πλένουμε το πλιγούρι και το βάζουμε για 3 ώρες σε λίγο νερό να φουσκώσει. Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Ξεφλουδίζουμε και λιώνουμε το σκόρδο.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το πλιγούρι με το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον ζωμό, την πάστα πιπεριάς και την τριμμένη πάπρικα. Ζυμώνουμε τα υλικά να ενωθούν καλά.
- Προσθέτουμε τον κιμά. Ζυμώνουμε τα υλικά, μέχρι να πάρουμε ένα λείο μείγμα.
- Πλένουμε τον μαϊντανό, τον τινάζουμε να στραγγίσει κα τον ψιλοκόβουμε. Τον αναμειγνύουμε με τον κιμά. Πλάθουμε με το μείγμα κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε λίγα λίγα από όλες τις πλευρές σε ζεματιστό λάδι. Πασπαλίζουμε τους κεφτέδες με μπούκοβο, γαρνίρουμε με σαλάτα και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!!!
Υλικά για 5 μερίδες:
- 350 γρ. πλιγούρι
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουτ. γλυκού ζωμός λαχανικών
- 1 κουτ. σούπας πάστα πιπεριάς
- 1 κουτ. σούπας τριμμένη πάπρικα
- 350 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
- 1 ματσάκι μαϊντανός
- ελαιόλαδο, για τηγάνισμα
- μπούκοβο, για πασπάλισμα
- σαλάτα της προτίμησής μας για γαρνιτούρα
Tips: Αν θέλετε μια πιο ελαφριά έκδοση της συνταγής, μπορείτε αντί να τα τηγανίσετε, να τα ψήσετε στο φούρνο σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα για 17-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Συνταγή για κεφτέδες πολίτικοι με πλιγούρι. Αφράτα, γευστικά και μυρωδάτα κεφτεδάκια πολίτικα που αξίζει να δοκιμάσετε.
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά μερίδα | 150 | γρ. |
Ενέργεια | 440 | kcal |
Πρωτεΐνες | 24,9 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 48,6 | γρ. |
Λιπαρά | 16,3 | γρ. |
Χοληστερίνη | 62 | mg |
Νάτριο | 413 | mg |
