
Εκτέλεση
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ εκτός από το κοτόπουλο και ανακατεύετε. Στη συνέχεια προσθέτετε το κοτόπουλο και το ανακατεύετε με το μίγμα.
- Το τοποθετείτε σε ένα τάπερ, το σφραγίζετε και το αποθηκεύετε στο ψυγείο για περίπου 6 ώρες.
- Στη συνέχεια ψήνετε το μαριναρισμένο κοτόπουλο στη σχάρα ή σε αντικολλητικό τηγάνι ή στο φούρνου στους 180 βαθμούς.
Υλικά για 2 μερίδες:
- 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
- 2 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό 2%
- 1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
- 1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
- 1 πρέζα πιπέρι (προτιμήστε το λιβανέζικο μίγμα «7 μπαχαρικά»)
- 2 κουτ. σούπας. ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας ξίδι
- 1 πρέζα ρίγανη
- 1 σκελίδα πολτοποιημένο σκόρδο
Tips: Το μίγμα «7 μπαχαρικά» θα το βρείτε στα Αραβικά μπακάλικα στο κέντρο της Αθήνας (πχ. αριστερά από το Δημαρχείο) ή στη Λεωφόρο Μίνωος λίγο πριν τη Λεωφόρο 62 Μαρτύρων στο Ηράκλειο Κρήτης. Πεντανόστιμο μαριναρισμένο φιλέτο κοτόπουλο που απλά λιώνει στο στόμα. Μια ελαφριά συνταγή για ζουμερό και μαλακό φιλέτο κοτόπουλο.
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά μερίδα | 120 | γρ. |
Ενέργεια | 294 | kcal |
Πρωτεΐνες | 30 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 4 | γρ. |
Λιπαρά | 18 | γρ. |
Χοληστερίνη | 73 | mg |
Νάτριο | 1240 | mg |
