Εκτέλεση
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ εκτός από το κοτόπουλο και ανακατεύετε. Στη συνέχεια προσθέτετε το κοτόπουλο και το ανακατεύετε με το μίγμα.
- Το τοποθετείτε σε ένα τάπερ, το σφραγίζετε και το αποθηκεύετε στο ψυγείο για περίπου 6 ώρες.
- Στη συνέχεια ψήνετε το μαριναρισμένο κοτόπουλο στη σχάρα ή σε αντικολλητικό τηγάνι ή στο φούρνου στους 180 βαθμούς.
Υλικά για 2 μερίδες:
- 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
- 2 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό 2%
- 1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
- 1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
- 1 πρέζα πιπέρι (προτιμήστε το λιβανέζικο μίγμα «7 μπαχαρικά»)
- 2 κουτ. σούπας. ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας ξίδι
- 1 πρέζα ρίγανη
- 1 σκελίδα πολτοποιημένο σκόρδο
Tips: Το μίγμα «7 μπαχαρικά» θα το βρείτε στα Αραβικά μπακάλικα στο κέντρο της Αθήνας (πχ. αριστερά από το Δημαρχείο) ή στη Λεωφόρο Μίνωος λίγο πριν τη Λεωφόρο 62 Μαρτύρων στο Ηράκλειο Κρήτης. Πεντανόστιμο μαριναρισμένο φιλέτο κοτόπουλο που απλά λιώνει στο στόμα. Μια ελαφριά συνταγή για ζουμερό και μαλακό φιλέτο κοτόπουλο.
| Διατροφικά στοιχεία | ||
|---|---|---|
| Ποσότητα ανά μερίδα | 120 | γρ. |
| Ενέργεια | 294 | kcal |
| Πρωτεΐνες | 30 | γρ. |
| Υδατάνθρακες | 4 | γρ. |
| Λιπαρά | 18 | γρ. |
| Χοληστερίνη | 73 | mg |
| Νάτριο | 1240 | mg |
