myDiatrofi

Κοτόπουλο ψητό με βαλσάμικο και πιπεριές

Γράφτηκε από τον  Κατηγορία: Πουλερικά

 

kotopoulo-psito-me-valsamiko-kai-piperies

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230 °C.
  2. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλάτι, τους σπόρους μάραθου, το πιπέρι, τη σκόνη σκόρδου, τη ρίγανη και τα ανακατεύουμε.
  3. Με ένα πινέλο βουρτσίζουμε τα φιλέτα κοτόπουλου με 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με το μείγμα μπαχαρικών πάνω από το κοτόπουλο.
  4. Ρίχνουμε 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο στο τηγάνι. Προσθέτουμε τα φιλέτα κοτόπουλου και τα ψήνουμε για 3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Τα γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 1 λεπτό.
  5. Τοποθετούμε τα φιλέτα κοτόπουλου σε ένα ταψί 28x18 εκ. ελαφρώς λαδωμένο (καλυτέρα με μαγειρικό σπρέι). Ψήνουμε στους 230 °C για 10 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί, ανάλογα το φούρνο.
  6. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι, το δεντρολίβανο και τα σοτάρουμε για περίπου 3 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό στο τηγάνι, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για περίπου 5 λεπτά. Δυναμώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και προσθέτουμε το βαλσάμικο , λίγο αλάτι και πιπέρι ανακατεύοντας συχνά για 3 λεπτά.
  7. Προσθέτουμε το μείγμα βαλσάμικου πάνω από το κοτόπουλο και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!!!
 Υλικά για 4 μερίδες:
  • 4 (170 γρ.) φιλέτα στήθος κοτόπουλου χωρίς την πέτσα
  • ¾  κουταλάκι του γλυκού σπόρους μάραθου, θρυμματισμένους
  • ¼  κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • ¼  κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 φλιτζάνια κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 1 φλιτζάνι κίτρινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές φέτες
  • ½  φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο (περίπου 1 μεγάλο)
  • 1 ½  κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο δενδρολίβανο
  • 1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου χαμηλό σε νάτριο
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι βαλσάμικο
  • Αλάτι, πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο

Tips: Μπορείτε να το συνοδεύσετε με πιλάφι ή με πουρέ πατάτας. Το ψητό φιλέτο κοτόπουλου με βαλσάμικο και πιπεριές γιατί γίνεται απίθανα τρυφερό, ζουμερό, ελαφρύ και απίστευτα νόστιμο!

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα 230 γρ.
Ενέργεια 285 kcal
Πρωτεΐνες 40,9 γρ.
Υδατάνθρακες 8,8 γρ.
Λιπαρά 9,4 γρ.
Χοληστερίνη 99 mg
Νάτριο 599 mg
myDiatrofi8
Τόνι Νζέιμ

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Προφίλ