Εκτέλεση
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε κυβάκια (περίπου 2 εκατοστών) και το σοτάρουμε μαζί με τα μανιτάρια σε αντικολλητικό σκεύος με ελαιόλαδο.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές και σβήνουμε το φαγητό με το κρασί.
- Αφήνουμε λίγο χρόνο να εξατμιστεί το αλκοόλ από το κρασί και προσθέτουμε τη ντομάτα, αλάτι και πιπέρι.
- Προσθέτουμε και 1 φλιτζάνι ζεστό νερό και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε χαμηλωμένη φωτιά για 20 -30 λεπτά έως ότου δέσει η σάλτσα.
- Συνοδεύουμε με καστανό ρύζι ή ζυμαρικά και σαλάτα με φρέσκα λαχανικά.
Υλικά για 4 μερίδες:
- 700 γρ. στήθος κοτόπουλο
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 κίτρινη/πορτοκαλί πιπεριά
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 150 γρ. μανιτάρια φρέσκα ή κονσέρβα
- 1 φλιτζάνι κρασί
- 1 φλιτζάνι τριμμένη ντομάτα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι/πιπέρι
Πολλές από τις φυτοχημικές ουσίες που περιέχουν οι πιπεριές έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να βοηθήσουν στην εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών στο σώμα, που προκαλούν βλάβες στα κύτταρα. Έτσι μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη ή τη μείωση των συμπτωμάτων ορισμένων ασθενειών. Συνταγή κοτόπουλο με πιπεριές και μανιτάρια, που ανταλλάσσουν γεύσεις και μας χαρίζουν ένα απολαυστικό πιάτο.
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά μερίδα | 360 | γρ. |
Ενέργεια | 393 | kcal |
Πρωτεΐνες | 57 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 11,5 | γρ. |
Λιπαρά | 13,2 | γρ. |
Χοληστερίνη | 148 | mg |
Νάτριο | 434 | mg |