myDiatrofi

Μουσακάς με τόνο

Γράφτηκε από τον  Κατηγορία: Ψαρικά

 

mousakas-me-tono

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο και στη συνέχεια τα κρεμμυδάκια. Συνεχίζουμε ρίχνοντας την ντομάτα και στη συνέχεια τον τόνο. Αλατοπιπερώνουμε.
  2. Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ. Σ' ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι. Στη συνέχεια ρίχνουμε σταδιακά το γάλα και φροντίζουμε να μη ζεσταθεί πολύ το μείγμα. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και όταν είναι χλιαρό προσθέτουμε τα αυγά. Ανακατεύουμε. Τελειώνουμε ρίχνοντας και το τριμμένο κεφαλοτύρι.
  3. Κόβουμε τις μελιτζάνες φέτες και τις τηγανίζουμε. Στρώνουμε στο πιρέξ μια στρώση μελιτζάνες αφού το βουτυρώσουμε πρώτα, ρίχνουμε και απλώνουμε τη γέμιση, στρώνουμε πάλι άλλη μια σειρά μελιτζάνες και περιχύνουμε την μπεσαμέλ. Αν το πιρέξ είναι μικρό κάνουμε τρεις στρώσεις. Ρίχνουμε από πάνω την μπεσαμέλ και τυρί.
  4. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο έως ότου ροδίσει (για 45 λεπτά περίπου).

Καλή σας όρεξη!!!

Υλικά για 6 μερίδες:

 

  • 10 μικρές μελιτζάνες
  • 4 φλιτζ. νερό

Για τη γέμιση:

  • 1 κουτί τόνος (160γρ.)
  • 2-3 ντομάτες μέτριες ώριμες ή ανάλογος χυμός
  • 2-3 κρεμμύδια μέτρια περασμένα στον τρίφτη
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι, πιπέρι τριμμένο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα μπεσαμέλ:

  • 3 αυγά
  • 3 κουτ. σούπας αλεύρι μαλακό
  • 2 ποτήρια του νερού γάλα
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένο τυρί light
  • λίγο αλάτι
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
Tips: Μπορούμε αντί μια στρώση μελιτζάνες να βάλουμε κάτω μία στρώση πατάτες κομμένες σε φέτες τηγανισμένες. Όμως ο μουσακάς θέλει μόνο μελιτζάνες. Η προετοιμασία της μελιτζάνας και της μπεσαμέλ μπορεί να γίνει και μια μέρα πριν μαγειρέψετε το φαγητό. Ένας αλλιώτικος μουσακάς με τόνο και ελαφρύς.
Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα 247 γρ.
Ενέργεια 343 kcal
Πρωτεΐνες 20 γρ.
Υδατάνθρακες 15,1 γρ.
Λιπαρά 22,6 γρ.
Χοληστερίνη 125 mg
Νάτριο 434 mg
myDiatrofi8
Τόνι Νζέιμ

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Προφίλ