Εκτέλεση
- Κόβουμε τις φέτες παλαμίδας σε κύβους πάχους 2,5-3 εκ. Βάζουμε σε ένα μπολ τους χυμούς, το δεντρολίβανο, το πιπέρι και προσθέτουμε τους κύβους του ψαριού. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό, ώστε ίσα ίσα να σκεπαστεί το κρέας.
- Βάζουμε από πάνω ένα μικρό πιάτο, σαν βάρος, για να μείνει το ψαχνό μέσα στη μαρινάδα και τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Το βγάζουμε από το ψυγείο και περνάμε τα κομμάτια σε σουβλάκια βάζοντας εναλλάξ ψάρι, ντοματίνι, ψάρι κ.ο.κ.
- Εν τω μεταξύ βάζουμε τη μαρινάδα σε ένα κατσαρολάκι και τη βράζουμε μέχρι να μείνει η μισή ποσότητα και να γίνει σάλτσα και με ένα πινέλο αλείφουμε τα σουβλάκια. Τα ψήνουμε στο γκριλ για 7 λεπτά περίπου.
- Κατά τη διάρκεια του ψησίματος αλείφουμε 1-2 φορές τα σουβλάκια με τη σάλτσα.
- Σερβίρουμε τα σουβλάκια ζεστά.
Καλή σας όρεξη!!!
Υλικά για 6 μερίδες:
- 1½ κιλό περίπου παλαμίδα φιλέτο σε φέτες πάχους 2,5 - 3 εκ.
- 12 ντοματίνια, βιολογικά, κομμένα στα δύο
- χυμός 5 πορτοκαλιών
- χυμός 2 λεμονιών
- 60 ml γλυκό λευκό κρασί
- ½ κουτ. γλυκού ξερό δεντρολίβανο κοπανισμένο στο γουδί
- ½ κουτ. γλυκού κόκκοι πράσινου πιπεριού κοπανισμένοι στο γουδί
- αλάτι κατά βούληση
Tips: Στιβαρό, λιπαρό ψάρι η παλαμίδα, αρωματισμένη από εσπεριδοειδή και αρωματικά, θέλει έναν άξιο σύντροφο που θα τον βρει σε ένα ροζέ κρασί. Ένα Μοσχοφίλερο ίσως; Αν δεν βρούμε παλαμίδα και χρησιμοποιήσουμε ρίκι, τότε θα πρέπει να βάλουμε στη μαρινάδα 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο. Τρυφερή και αρωματική παλαμίδα σουβλάκι στο γκριλ ή σχάρα.
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά μερίδα | 260 | γρ. |
Ενέργεια | 286 | kcal |
Πρωτεΐνες | 57 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 6,5 | γρ. |
Λιπαρά | 3,6 | γρ. |
Χοληστερίνη | 137 | mg |
Νάτριο | 315 | mg |