myDiatrofi

Πολίτικο πιλάφι

Γράφτηκε από τον  Κατηγορία: Ρύζι

 

politiko-ryzi

Εκτέλεση

  1. Ζεματάτε το μοσχαρίσιο συκώτι σε άφθονο βραστό αλατισμένο νερό για 5 λεπτά. Το βγάζετε, το αφήνετε να κρυώσει και το ψιλοκόβετε.
  2. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και το φρέσκο βούτυρο. Ρίχνετε μέσα το ρύζι και το σοτάρετε καλά, ανακατεύοντας συνέχεια με ξύλινη κουτάλα μέχρι το ρύζι να απορροφήσει όλα τα λιπαρά.
  3. Ρίχνετε μέσα τις σταφίδες, τα αμύγδαλα και το συκώτι. Ανακατεύετε και προσθέτετε 2 νεροπότηρα νερό. Αλατίζετε ελαφρά. Αφήνετε να πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και μαγειρεύετε για περίπου 7-10 λεπτά και μέχρι το ρύζι να απορροφήσει όλο το νερό.
  4. Κλείνετε το μάτι, σκεπάζετε την κατσαρόλα με μια πετσέτα και αφήνετε το πιλάφι να ηρεμήσει. Μετά από 10 λεπτά ξεσκεπάζετε, ρίχνετε μέσα τον ψιλοκομμένο άνηθο, ανακατεύετε και σερβίρετε σε πιατέλα. Πασπαλίζετε με μπόλικο πιπέρι. Σερβίρεται ζεστό.
Καλή σας όρεξη!!!
 Υλικά για 4 μερίδες:
  • 1 νεροπότηρο ρύζι για πιλάφι
  • 2 κουτ. σούπας μαύρες κορινθιακές σταφίδες χωρίς κουκούτσι
  • 3 κουτ. σούπας ξασπρισμένα αμύγδαλα
  • 150 γραμμ. μοσχαρίσιο συκώτι
  • 1 φλιτζ. τσαγιού άνηθο ψιλοκομμένο
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας φρέσκο βούτυρο
  • Αλάτι, πιπέρι

Tips: Μπορείτε να αντικαταστήσετε το μοσχαρίσιο συκώτι με κοτόπουλου. Επίσης μπορείτε να προσθέσετε και λίγο κουκουνάρι. Μια πολύ νόστιμη συνταγή για Πολίτικο πιλάφι.

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα 200 γρ.
Ενέργεια 434 kcal
Πρωτεΐνες 13,7 γρ.
Υδατάνθρακες 46,5 γρ.
Λιπαρά 21,5 γρ.
Χοληστερίνη 134 mg
Νάτριο 366 mg
myDiatrofi8
Τόνι Νζέιμ

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Προφίλ