Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα, κατά προτίμηση αντικολλητική, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το φιδέ μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
- Προσθέτουμε το ρύζι και το αλάτι και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε να πάρει βράση και ανακατεύουμε ξανά.
- Καλύπτουμε τη κατσαρόλα με το καπάκι της και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, χωρίς να ανακατεύουμε, σε πολύ χαμηλή φωτιά για 25 λεπτά.
Υλικά για 6 μερίδες:
- 2 φλιτζάνια ρύζι μακρύκοκκο
- 2 κουταλιές της σούπας φιδέ
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 4 φλιτζάνια νερό
Ακούς "λιβανέζικο" και λες "ω, ρε μάνα μου... τι υλικά να θέλει αυτό τώρα και ποιός τρέχει να το φτιάξει". Κι όμως τα φαινόμενα απατούν. Λιβανέζικο μεν, πολύ οικείο δε, καθώς με καθημερινά υλικά και εύκολη εκτέλεση έχει κανείς ένα φαγητό πρωτότυπο που μυρίζει ανατολή.
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά μερίδα | 140 | γρ. |
Ενέργεια | 179 | kcal |
Πρωτεΐνες | 3,5 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 33,5 | γρ. |
Λιπαρά | 3,5 | γρ. |
Χοληστερίνη | 0 | mg |
Νάτριο | 397 | mg |