Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τα κυδώνια και το κρασί, σκεπάζουμε με το καπάκι και σε μέτρια φωτιά, αφήνουμε να πάρει μια βράση.
- Όταν τα κελύφη αρχίσουν να ανοίγουν, τα βγάζουμε με μια λαβίδα-τσιμπίδα και τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα. Όσα κυδώνια δεν ανοίξουν τα πετάμε. Αφήνουμε τα υπόλοιπα να κρυώσουν για 10 λεπτά.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αγγούρια, τα κρεμμυδάκια, τη γλιστρίδα, τις ελιές, την κάπαρη, το κύμινο, το λάδι και το σκόρδο. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε ελαφρά.
- Ρίχνουμε και τα κυδώνια, ανακατεύουμε λίγο ακόμη και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!!!
Υλικά για 4 μερίδες:
- 1 κιλό κυδώνια, καλά πλυμένα
- 250 ml λευκό ξηρό κρασί
- 2 αγγούρια, σε κυβάκια
- 4 μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 ματσάκι γλιστρίδα, χοντροκομμένη
- 10 ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσι
- 1 κουτ. σούπας κάπαρη
- 1 κουτ. γλυκού κύμινο
- 150 ml ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
- αλάτι & πιπέρι
Tips: Αν το αγγούρι έχει πολλά σπόρια, αφού το κόψετε στη μέση κατά μήκος, αφαιρέστε τα σέρνοντας ένα κουτάλι κατά μήκος της σάρκας του. Προτιμήστε ελιές ολόκληρες και αφαιρέστε εσείς τα κουκούτσια, γιατί οι ροδέλες, καθώς βρίσκονται στην άλμη, χάνουν τα αρώματα και τη γεύση τους. Εύκολα κυδώνια αχνιστά με κάπαρη και ελιές.
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά μερίδα | 365 | γρ. |
Ενέργεια | 456 | kcal |
Πρωτεΐνες | 24,5 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 9,7 | γρ. |
Λιπαρά | 35,5 | γρ. |
Χοληστερίνη | 56 | mg |
Νάτριο | 609 | mg |