Εκτέλεση
- Σε ένα μίξερ αναμειγνύετε όλα τα υλικά, ώσπου να γίνουν μια σφιχτή ζύμη.
- Με τα χέρια σας δουλεύετε τη ζύμη για 2-3 λεπτά, δημιουργώντας μια μικρή μπάλα. Στη συνέχεια την τυλίγετε με μια μεμβράνη και την αφήνετε 30 λεπτά στο ψυγείο.
- Κατόπιν την κόβετε την μπάλα σε τέσσερα κομμάτια και την περνάτε από τη μηχανή για τη φρέσκια πάστα.
- Πρώτα κάνετε μεγάλα φύλλα, τα οποία τοποθετείτε πάνω σε καθαρές πετσέτες και μόλις αυτά αρχίσουν να στεγνώνουν, τα περνάτε και τα κόβετε στον κοπτήρα της προτίμησής σας.
- Υστέρα απλώνετε τα ζυμαρικά και μόλις στεγνώσουν εντελώς είναι έτοιμα για βράσιμο.
- Εάν είναι περασμένα στο νούμερο 5 της μηχανής, τότε χρειάζονται 3 ½ λεπτά βράσιμο.
- Τα συνοδεύετε με ότι εσείς επιθυμείτε.
Καλή σας όρεξη!!!
Υλικά για 7 μερίδες:
- 250 γρ. αλεύρι σκληρό
- 250 γρ. αλεύρι μαλακό
- 5 αυγά
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Tips: Η διαδικασία μπορεί να γίνει και με πλάστη, αλλά είναι σαφώς πιο δύσκολη και χρονοβόρα, γι’ αυτό η χρήση της μηχανής ζυμαρικών, που είναι αρκετά εύχρηστη και οικονομική. Τα φρέσκα ζυμαρικά, τα βράζουμε πάντα πολύ λίγη ώρα (όχι πάνω από 1 ½ λεπτό) σε αλατισμένο νερό που βράζει. Καλό είναι επίσης να τα βράσουμε ανά μερίδα για να μην κολλήσουν. Η συνταγή αποδίδει περίπου 800 γρ. ζυμαρικά. Τα παρακάτω θρεπτικά συστατικά αναφέρονται σε ωμά φρέσκα ζυμαρικά.
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά μερίδα | 118 | γρ. |
Ενέργεια | 338 | kcal |
Πρωτεΐνες | 12 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 55,1 | γρ. |
Λιπαρά | 7,8 | γρ. |
Χοληστερίνη | 131 | mg |
Νάτριο | 145 | mg |