myDiatrofi

Φρέσκα ζυμαρικά συνταγή

Γράφτηκε από τον  Κατηγορία: Ζυμαρικά

 

freska zymarika

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μίξερ αναμειγνύετε όλα τα υλικά, ώσπου να γίνουν μια σφιχτή ζύμη.
  2. Με τα χέρια σας δουλεύετε τη ζύμη για 2-3 λεπτά, δημιουργώντας μια μικρή μπάλα. Στη συνέχεια την τυλίγετε με μια μεμβράνη και την αφήνετε 30 λεπτά στο ψυγείο.
  3. Κατόπιν την κόβετε την μπάλα σε τέσσερα κομμάτια και την περνάτε από τη μηχανή για τη φρέσκια πάστα.
  4. Πρώτα κάνετε μεγάλα φύλλα, τα οποία τοποθετείτε πάνω σε καθαρές πετσέτες και μόλις αυτά αρχίσουν να στεγνώνουν, τα περνάτε και τα κόβετε στον κοπτήρα της προτίμησής σας.
  5. Υστέρα απλώνετε τα ζυμαρικά και μόλις στεγνώσουν εντελώς είναι έτοιμα για βράσιμο.
  6. Εάν είναι περασμένα στο νούμερο 5 της μηχανής, τότε χρειάζονται 3 ½  λεπτά βράσιμο.
  7. Τα συνοδεύετε με ότι εσείς επιθυμείτε.
Καλή σας όρεξη!!!
 Υλικά για 7 μερίδες:
  • 250 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 250 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 5 αυγά
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Tips: Η διαδικασία μπορεί να γίνει και με πλάστη, αλλά είναι σαφώς πιο δύσκολη και χρονοβόρα, γι’ αυτό η χρήση της μηχανής ζυμαρικών, που είναι αρκετά εύχρηστη και οικονομική. Τα φρέσκα ζυμαρικά, τα βράζουμε πάντα πολύ λίγη ώρα (όχι πάνω από 1 ½ λεπτό) σε αλατισμένο νερό που βράζει. Καλό είναι επίσης να τα βράσουμε ανά μερίδα για να μην κολλήσουν. Η συνταγή αποδίδει περίπου 800 γρ. ζυμαρικά. Τα παρακάτω θρεπτικά συστατικά αναφέρονται σε ωμά φρέσκα ζυμαρικά.

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα 118 γρ.
Ενέργεια 338 kcal
Πρωτεΐνες 12 γρ.
Υδατάνθρακες 55,1 γρ.
Λιπαρά 7,8 γρ.
Χοληστερίνη 131 mg
Νάτριο 145 mg
myDiatrofi8
Τόνι Νζέιμ

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Προφίλ