Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα κολοκυθάκια, τις πιπεριές και τα ντοματίνια και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.
- Ενώ μαγειρεύονται τα λαχανικά, βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό να βράσει και βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν αλ ντέντε.
- Στραγγίζουμε (κρατάμε λίγο από το νερό των ζυμαρικών) και τα βάζουμε στην άκρη.
- Όταν μαλακώσουν τα λαχανικά, προσθέτουμε τη ριγανι, το βασιλικό, το θυμάρι, τις καρδιές αγκινάρας και τις λιαστές ντομάτες.
- Ανακατεύουμε καλά, στη συνέχεια, προσθέτουμε το βαλσαμικό ξίδι.
- Αφήνουμε το ξίδι να απορροφηθεί για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
- Προσθέτουμε τα ζυμαρικά στο μίγμα λαχανικών και λίγο από το νερό των ζυμαρικών που κρατήσαμε.
- Μόλις τα υλικά μας απορροφήσουν τα υγρά, σερβίρουμε με ψιλοκομμένη φέτα και με λίγο μαύρο πιπέρι.
Καλή σας όρεξη!!!
Υλικά για 4 μερίδες:
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 μικρά κολοκυθάκια, κομμένα σε φέτες
- 2 μικρές γλυκές πιπεριές, κομμένες σε φέτες
- 1 φλιτζάνι ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- ½ κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
- 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 400 γρ. καρδιές αγκινάρας σε νερό, στραγγισμένες, κομμένες στη μέση
- ¼ φλιτζανιού λιαστές ντομάτες σε λάδι
- ⅓ φλιτζανιού ξύδι μπαλσάμικο
- 1 ½ φλιτζάνι πέννες ολικής αλέσεως
- ⅓ φλιτζανιού τυρί λευκό (τύπου φέτα) με χαμηλά λιπαρά, ψιλοκομμένη
- Ρίγανη, βασιλικό και θυμάρι
- Μαύρο πιπέρι
Tips: Ρίξτε τα ζυμαρικά στο νερό μόνο όταν αυτό βράσει. Κρατήστε τη θερμοκρασία ψηλά για να επαναληφθεί το βράσιμο το συντομότερο. Ανακατέψτε τα ζυμαρικά αμέσως μόλις τα ρίξετε στο νερό για να μην κολλήσουν. Κατά τη διάρκεια βρασμού, ανακατεύετε συχνά.
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά μερίδα | 380 | γρ. |
Ενέργεια | 430 | kcal |
Πρωτεΐνες | 20 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 55,3 | γρ. |
Λιπαρά | 14,6 | γρ. |
Χοληστερίνη | 11 | mg |
Νάτριο | 760 | mg |