Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά το σπανάκι και το στεγνώνουμε. Πλένουμε επίσης τις καυτερές πιπεριές, τις ανοίγουμε στη μέση, βγάζουμε τους σπόρους και τις κόβουμε σε κυβάκια.
- Βράζουμε αλ ντέντε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Βάζουμε το λάδι σ’ ένα τηγάνι να κάψει και τσιγαρίζουμε τις πιπεριές. Προσθέτουμε το σκόρδο ανακατεύοντας και τα σοτάρουμε ελαφρώς μέχρι να σκουρύνει. Προσθέτουμε το σουσάμι και ανακατεύουμε για 2 λεπτά. Ρίχνουμε και το σπανάκι και το αφήνουμε να «μαζέψει» σε όγκο.
- Σουρώνουμε τα μακαρόνια, τα περιχύνουμε με κρύο νερό και τ’ αφήνουμε να στραγγίσουν καλά.
- Τα ανακατεύουμε στο μείγμα με το σπανάκι, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!!!
Υλικά για 4 μερίδες:
- 300 γρ. σπανάκι φρέσκο
- 3 αποξηραμένες καυτερές πιπεριές (τσίλι)
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 400 γρ. μακαρόνια
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 50 γρ. σουσάμι
- Αλάτι, πιπέρι
Tips: Όταν το νερό πάρει βράση, ρίχνετε τα ζυμαρικά. Δεν θα πρέπει ποτέ να τα σπάζετε για να χωρέσουν στην κατσαρόλα. Μέσα σε 30΄΄ θα μαλακώσουν και θα χωρέσουν. Εμείς στην Ελλάδα τα θέλουμε πιο βρασμένα. Η επιλογή είναι δική σας. Γευστική συνταγή για μακαρόνια με σπανάκι.
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά μερίδα | 245 | γρ. |
Ενέργεια | 442 | kcal |
Πρωτεΐνες | 12,7 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 50,2 | γρ. |
Λιπαρά | 21,2 | γρ. |
Χοληστερίνη | 0 | mg |
Νάτριο | 235 | mg |