Εκτέλεση
- Μουλιάζουμε τα νουντλς (φιδέ ρυζιού) σε αρκετό ζεστό νερό. Μετά τον βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσει καλά και τον ξεπλένουμε με κρύο νερό.
- Για να φτιάξουμε το χυμό πιπερόριζας, ξεφλουδίζουμε και τρίβουμε μερικές φέτες πιπερόριζας. Στη συνέχεια πιέζουμε με το χέρι τα τριμμένα κομμάτια σε ένα μικρό μπολ και παίρνουμε το χυμό πιπερόριζας.
- Ζεσταίνουμε το ζωμό λαχανικών μαζί με το χυμό πιπερόριζας, τη σάλτσα σόγιας και το λεμονοπίπερο στο γουόκ. Προσθέτουμε το φιδέ και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 3-5 λεπτά.
- Προσθέτουμε τις γαρίδες και δυναμώνουμε τη φωτιά. Χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε προσεκτικά στη σούπα. Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1 λεπτό μέχρι να πήξει το αυγό και μετά ανακατεύουμε προσεκτικά. Μοιράζουμε τη σούπα σε κουπάκια και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!!!
Υλικά για 4 μερίδες:
- 100 γρ. νουντλς
- 750 ml ζωμός λαχανικών
- 2 κουτ. σούπας χυμός πιπερόριζας
- 2 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας light
- λίγο λεμονοπίπερο
- 300 γρ. γαρίδες αποφλοιωμένες
- 2 αυγά
Tips: Μπορείτε να κάνετε το ίδιο φαγητό καραβίδες. Αντί για ζωμό λαχανικών μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ζωμό αστακού. Μια γευστική συνταγή νουντλς με γαρίδες (noodles) σούπα.
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά μερίδα | 356 | γρ. |
Ενέργεια | 236 | kcal |
Πρωτεΐνες | 24,7 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 23,2 | γρ. |
Λιπαρά | 5 | γρ. |
Χοληστερίνη | 277 | mg |
Νάτριο | 1577 | mg |