Εκτέλεση
- Καθαρίζετε και πλένετε καλά το χταπόδι. Το βράζετε στο ζουμί του σε χαμηλή φωτιά, μαζί με 3 κουταλιές σούπας ξίδι και με σκεπασμένη την κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσει. Το βγάζετε από την κατσαρόλα και το αφήνετε να κρυώσει πριν το κόψετε σε ροδέλες.
- Βράζετε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό.
- Ζεσταίνετε το λάδι σε βαθύ τηγάνι και σοτάρετε την κάπαρη και το χταπόδι. Ρίχνετε σταδιακά το κρασί, τις ψιλοκομμένες ντομάτες και τις ελιές και αφήνετε να βράσουν για 6-7 λεπτά. Προσθέστε το μαϊντανό.
- Ρίχνετε στο τηγάνι τις ταλιατέλες και ανακατεύετε ελαφρά.
- Σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Υλικά για 8 μερίδες:
- 500 γρ. ταλιατέλες
- 1 μέτριο (1 κιλό) χταπόδι
- 10 μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
- 2 κουτ. σούπας κάπαρη
- 3 κουτ. σούπας ξίδι
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- ½ φλιτζάνι κρασί λευκό
- ½ κιλό ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
- 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Πιπέρι τριμμένο
Αντί για ταλιατέλες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κοχυλάκια, κοφτό μακαρονάκι ή και σπαγκέτι νο.10.
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά μερίδα | 350 | γρ. |
Ενέργεια | 402 | kcal |
Πρωτεΐνες | 27,6 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 50,8 | γρ. |
Λιπαρά | 9,2 | γρ. |
Χοληστερίνη | 60 | mg |
Νάτριο | 423 | mg |