
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε το χοντρό μακαρόνι για 10-11 λεπτά.
- Όταν βράσουν, τα σουρώνουμε και τα περιχύνουμε με κρύο νερό.
- Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολιτικό τηγάνι και σοτάρουμε με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο τις αγκινάρες.
- Στρώνουμε τις φέτες από τις ντομάτες και τις σοταρισμένες αγκινάρες σε ένα ταψί, ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με αλάτι, ζάχαρη και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε στους 170 °C, στον αέρα, για 25 λεπτά.
- Στη συνέχεια, στην κατσαρόλα όπου βράσαμε το χοντρό μακαρόνι, σοτάρουμε με μια κουταλιά ελαιόλαδο τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και προσθέτουμε την κάπαρη, τις ελιές και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τη σάλτσα και τα βρασμένα ζυμαρικά, καθώς και τις ψημενες ντομάτες και αγκινάρες.
- Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε σε ατομικά πιάτα, πασπαλίζοντας με το τριμμένο τυρί regato.
Καλή σας όρεξη!!!
Υλικά για 6 μερίδες:
- 500 γρ. χοντρό μακαρόνι
- 3 ντομάτες κομμένες σε φέτες
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2 κουταλάκια ζάχαρη
- 6 αγκινάρες καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια
- 100 γρ. τυρί regato light τριμμένο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 κουτ. σούπας κάππαρη
- 20 ελιές
- Αλάτι
- 100 γρ. σάλτσα ντομάτας
Tips: Αντί για regato light μπορούμε να προσθέσουμε τριμμένο κεφαλοτύρι με χαμηλά λιπαρά ή ξερή μυζήθρα. Μια απολαυστική συνταγή με χοντρό μακαρόνι και λαχανικά.
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά μερίδα | 330 | γρ. |
Ενέργεια | 488 | kcal |
Πρωτεΐνες | 15,1 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 73,6 | γρ. |
Λιπαρά | 14,8 | γρ. |
Χοληστερίνη | 0 | mg |
Νάτριο | 345 | mg |
