Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα, ανακατεύουμε τα υλικά της σάλτσας. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι η σάλτσα να αρχίσει να πήζει.
- Σε μια ξεχωριστή μεγάλη κατσαρόλα, βράζουμε τις ταλιατέλες σε νερό, τις στραγγίζουμε και τις χωρίζουμε σε 2 ίσα μέρη. Προσθέτουμε το ένα μέρος από τις ταλιατέλες σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Τις σκεπάζουμε με τη μισή σάλτσα. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και τα μανιτάρια και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε τις υπόλοιπες ταλιατέλες και την υπόλοιπη σάλτσα και ανακατεύουμε ξανά.
- Προσθέτουμε το μείγμα μας σε ένα πυρίμαχο σκεύος ή ταψί και πασπαλίζουμε με τη τριμμένη μοτσαρέλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 C° για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει το τυρί.
- Σερβίρετε ζεστό
Υλικά για 4 μερίδες:
- 250 γρ. στήθος φιλέτο κοτόπουλου βραστό τεμαχισμένο
- 250 γρ. ταλιατέλες
- ½ φλιτζάνι μανιτάρια τεμαχισμένα
- ¼ φλιτζανιού μοτσαρέλα τριμμένη
- 750 ml ζωμό κοτόπουλου
- 5 κουταλιές της σούπας γάλα 1,5% λιπαρά
- 3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
- ¼ κουταλάκι γλυκού αλάτι
- ¼ κουταλάκι γλυκού πιπέρι λευκό
- ½ πρέζα μοσχοκάρυδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαϊντανό ψιλοκομμένο
Η κρέμα γάλακτος, το αυγό και το μπέικον «βαραίνουν» πολύ την καρμπονάρα, ενώ το βούτυρο είναι απλά περιττό.
Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσετε ζωμό κοτόπουλου σε μορφή κύβου, η συνταγή χρειάζεται 1 κύβο και μην πρόσθεσε αλάτι.
Αν επιθυμείτε αντί για 5 κουταλιές της σούπας γάλα και 750 ml ζωμό, μπορείτε να προσθέσετε 1 ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά και 1 ½ φλιτζάνι ζωμό.
Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσετε ζωμό κοτόπουλου σε μορφή κύβου, η συνταγή χρειάζεται 1 κύβο και μην πρόσθεσε αλάτι.
Αν επιθυμείτε αντί για 5 κουταλιές της σούπας γάλα και 750 ml ζωμό, μπορείτε να προσθέσετε 1 ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά και 1 ½ φλιτζάνι ζωμό.
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά μερίδα | 260 | γρ. |
Ενέργεια | 372 | kcal |
Πρωτεΐνες | 30,3 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 43 | γρ. |
Λιπαρά | 8,7 | γρ. |
Χοληστερίνη | 63 | mg |
Νάτριο | 862 | mg |