
Εκτέλεση
- Ανακατέψτε όλα μαζί σε ένα μεγάλο μπολ, το λάχανο, μήλο, καρότο και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
- Σε ένα υψηλής ισχύος μπλέντερ, χτυπήστε το γάλα σόγιας, τα κάσιους, το ξύδι, τις σταφίδες και τη μουστάρδα.
- Προσθέστε την επιθυμητή ποσότητα της σάλτσας στα ψιλοκομμένα λαχανικά και σερβίρετε.
Υλικά για 4 μερίδες:
- 6 φλιτζάνια λάχανο κινέζικο, ψιλοκομμένο
- 1 μεγάλο μήλο, ψιλοκομμένο
- 1 μεγάλο καρότο, ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζάνι κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
Για τη σως
- ½ φλιτζάνι γάλα σόγιας ή αμυγδάλου
- ½ φλιτζάνι ωμά κάσιους
- ¼ φλιτζανιού ξύδι βαλσάμικο
- ¼ φλιτζανιού σταφίδες
- 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Dijon
Το κινέζικο λάχανο, δημοφιλές πλέον στη χώρα μας, είναι πλούσιο σε βήτα-καροτίνη, βιταμίνη C, κάλιο και ασβέστιο, ενώ περιέχει και τα φυτοχημικά ινδόλες, που πιστεύεται ότι απενεργοποιούν τα οιστρογόνα, τα οποία φαίνεται ότι διεγείρουν την ανάπτυξη όγκων, ιδιαίτερα στο μαστό.
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά μερίδα | 240 | γρ. |
Ενέργεια | 205 | kcal |
Πρωτεΐνες | 7 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 26 | γρ. |
Λιπαρά | 8,9 | γρ. |
Χοληστερίνη | 0 | mg |
Νάτριο | 89 | mg |
