Εκτέλεση
- Βάζουμε τα φασόλια στο νερό όλη νύχτα, την επόμενη μέρα τα ξεπλένουμε και τα στραγγίζουμε. Κόβουμε το καπνιστό σε κύβους, καθαρίζουμε την πιπεριά και την ψιλοκόβουμε, ξεφλουδίζουμε το κρεμμύδι και το ψιλοκόβουμε κι αυτό.
- Βάζουμε τα φασόλια με το καπνιστό, την πιπεριά και το κρεμμύδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα, τα σκεπάζουμε με νερό και τα βράζουμε για περίπου δύο ώρες, μέχρι τα φασόλια να μαλακώσουν. Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό.
- Βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες του σε μια δεύτερη κατσαρόλα. Τέλος προσθέτουμε το ρύζι, το λάδι και τα μπαχαρικά στην κατσαρόλα με τα φασόλια και τα σιγοβράζουμε μέχρι να σωθεί το νερό.
Καλή σας όρεξη!!!
Υλικά για 4 μερίδες:
- 175 γρ. αποξηραμένα μαυρομάτικα φασόλια
- 125 γρ. χοιρινό καπνιστό
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 200 γρ. ρύζι
- 1 κουτ. γλυκού λάδι
- 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
- αλάτι, πιπέρι
Tips: Αν θελήσετε αυθόρμητα να φτιάξετε αυτό το πιάτο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και φασόλια κόκκινα κονσέρβας. Επίσης αντί για λευκό ρύζι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καστανό ρύζι. Ένα πλήρες γεύμα μαυρομάτικα σαλάτα με ρύζι (Hoppin' John).
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά μερίδα | 290 | γρ. |
Ενέργεια | 377 | kcal |
Πρωτεΐνες | 18,5 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 63 | γρ. |
Λιπαρά | 5,7 | γρ. |
Χοληστερίνη | 21 | mg |
Νάτριο | 253 | mg |