Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά τα λαχανικά και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
- Σε μπολ προσθέτουμε όλα τα σαλατικά αφού τα κόψουμε με το χέρι σε μικρά κομμάτια.
- Στον τρίφτη, τρίβουμε τα παντζάρια και τα προσθέτουμε και αυτά στο μπολ με τη σαλάτα.
- Σε ένα ξύλο κοπής, κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και το προσθέτουμε και αυτό μαζί με τη ντομάτα.
- Τοποθετούμε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, βάζουμε τα χοντροκομμένα καρύδια, τη ζάχαρη και τα καραμελώνουμε.
- Όταν τα καρύδια είναι έτοιμα, τα αφαιρούμε από το τηγάνι, τα τοποθετούμε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα προσθέτουμε στη σαλάτα.
- Στο μίξερ ανακατεύουμε κατά το τυρί κρέμα μαζί με το ελαιόλαδο, το μέλι και το χυμό πορτοκαλιού, και κατόπιν προσθέτουμε λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και σερβίρουμε σε ατομικά πιάτα ή σε μεγάλη σαλατιέρα.
Καλή σας όρεξη!!!
Υλικά για 5 μερίδες:
- 1 ματσάκι ρόκα
- 1 σαλάτα πράσινη
- 1 σαλάτα λόλα κόκκινη
- 1 ντομάτα κομμένη σε μεγάλα καρέ
- 2 μεγάλα παντζάρια τριμμένα
- 1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 100 γρ. τυρί κρέμα light
- 80 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
- 40 γρ. ζάχαρη καστανή
- 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας μέλι
- 60 ml χυμός πορτοκαλιού
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Tips: Το παντζάρι αφού το καθαρίσουμε καλά το τρίβουμε ωμό. Εάν το επιθυμείτε μπορείτε να προσθέσετε ένα ξινόμηλο τριμμένο. Μια χορταστική σαλάτα με παντζάρι, καρύδια και μέλι γεμάτη ενέργεια και βιταμίνες.
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά μερίδα | 170 | γρ. |
Ενέργεια | 347 | kcal |
Πρωτεΐνες | 5,4 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 21,6 | γρ. |
Λιπαρά | 26,6 | γρ. |
Χοληστερίνη | 13 | mg |
Νάτριο | 208 | mg |