Εκτέλεση
- Κόβουμε το ψωμί σε κύβους. Το μουλιάζουμε στον κρύο ζωμό λαχανικών για 15 λεπτά.
- Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ξεφλουδίζουμε τις τομάτες, αφαιρούμε τους σπόρους και τις κόβουμε σε κύβους. Ξεφλουδίζουμε το αγγούρι και το κόβουμε σε κύβους.
- Πλένουμε τον βασιλικό και τον τινάζουμε να στραγγίσει. Τον κόβουμε σε λωρίδες ενώ κρατάμε μερικά φυλλαράκια για γαρνίρισμα.
- Για το ντρέσινγκ, χτυπάμε το μπαλσάμικο με το λάδι και αλατοπιπερώνουμε. Βγάζουμε το ψωμί από τον ζωμό. Το ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
- Περιχύνουμε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ και πασπαλίζουμε με παρμεζάνα.
Καλή σας όρεξη!!!
Υλικά για 4 μερίδες:
- 150 γρ. μπαγιάτικο άσπρο ψωμί
- 125 ml ζωμός λαχανικών
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 200 γρ. τομάτες ή ντοματίνια
- 200 γρ. αγγούρι
- 1 ματσάκι βασιλικός
- 2 κουτ. σούπας λευκό ξίδι μπαλσάμικο
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- 2 κουτ. σούπας φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
Tips: Αν επιθυμείτε μπορείτε να προσθέσετε κάπαρη και αντζούγιες που συνδυάζονται καταπληκτικά με τη σαλάτα. Συνταγή παντσανέλα (panzanella) ιταλική ψωμοσαλάτα. Μια δροσιστική, ελαφριά και εύκολη σαλάτα από τη Νάπολη με 229 θερμίδες ανά μερίδα.
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά μερίδα | 170 | γρ. |
Ενέργεια | 228 | kcal |
Πρωτεΐνες | 5,8 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 23,5 | γρ. |
Λιπαρά | 12,3 | γρ. |
Χοληστερίνη | 2 | mg |
Νάτριο | 836 | mg |