Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε το καρπούζι από τα κουκούτσια και το κόβουμε σε κύβους.
- Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, το κόβουμε στη μέση και κατόπιν το κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες σε σχήμα μισοφέγγαρου.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού, το κρεμμύδι και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το καρπούζι και το δυόσμο και ανακατεύουμε ξανά.
- Πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και στη συνέχεια προσθέτουμε τη φέτα κομμένη σε κύβους ή τριμμένη και ανακατεύουμε ελαφρά.
- Σερβίρουμε αμέσως.
Καλή σας όρεξη!!!
Υλικά για 4 μερίδες:
- ½ μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτά μισοφέγγαρα
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Χυμός από 2 λεμόνια ή λάιμ
- 4 φλιτζάνια καρπούζι
- 10 ελιές καλαμών
- ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
- Λίγο αλάτι-πιπέρι μαύρο
- 120 γρ. τυρί φέτα
Tips: Για ένα απλό καλοκαιρινό ελαφρύ μεζεδάκι, μπορείτε να κόψετε το καρπούζι και τη φέτα σε κύβους και να τα ενώσετε με μερικές οδοντογλυφίδες πριν το προσφέρετε στους φίλους σας. Η συγκεκριμένη σαλάτα πρέπει να σερβίρετε αμέσως.
Σε πολλούς μπορεί να φαίνεται παράξενος ο συνδυασμός καρπουζιού με τη φέτα σε σαλάτα, αλλά δοκιμάστε το και θα δείτε. Αυτός ο συνδυασμός γλυκού-αλμυρού ταιριάζει απόλυτα και θα σας ικανοποιήσει τόσο γευστικά που θα γίνει η καλύτερη καλοκαιρινή σας σαλάτα.
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά μερίδα | 240 | γρ. |
Ενέργεια | 219 | kcal |
Πρωτεΐνες | 6,5 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 14,5 | γρ. |
Λιπαρά | 15 | γρ. |
Χοληστερίνη | 20 | mg |
Νάτριο | 375 | mg |