Εκτέλεση
- Φτιάχνουμε ένα ντρέσινγκ αναμιγνύοντας χυμό λεμονιού, λάδι, μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι. Πλένουμε τις σταφίδες σε ζεστό νερό, θρυμματίζουμε το τυρί και κόβουμε τις ελιές ροδέλες.
- Πλένουμε τα κολοκυθάκια, τα κόβουμε στα τέσσερα και μετά σε ροδέλες. Τα προσθέτουμε σε βραστό νερό και τα βράζουμε για 5-7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Κόβουμε την κόκκινη λόλα σε φύλλα και τα στρώνουμε σε μια πιατέλα. Μοιράζουμε πάνω τους όλα τα υλικά και περιχύνουμε με το ντρέσινγκ.
- Γαρνίρουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!!!
Υλικά για 4 μερίδες:
- 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
- αλάτι
- πιπέρι
- 100 γρ. σταφίδες
- 150 γρ. φέτα
- 200 γρ. μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
- 500 γρ. κολοκυθάκια
- 1 κόκκινη λόλα
- 1 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού
Tips: Μπορείτε αντί για χυμό λεμονιού να προσθέσετε ξύδι μπαλσάμικο. Μια γρήγορη σαλάτα με κολοκυθάκια, σταφίδες και ελιές που συνδυάζεται τέλεια με κρέατα και ψάρια, αλλά μπορεί να αποτελέσει και ένα υγιεινό, ελαφρύ γεύμα από μόνη της.
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά μερίδα | 340 | γρ. |
Ενέργεια | 378 | kcal |
Πρωτεΐνες | 10,7 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 18,7 | γρ. |
Λιπαρά | 29 | γρ. |
Χοληστερίνη | 28 | mg |
Νάτριο | 653 | mg |