Εκτέλεση
- Βράζουμε τη πατάτα με τη φλούδα του, μέχρι να μαλακώσει καλά. Τη καθαρίζουμε, τη κόβουμε σε κύβους μέτριου μεγέθους και τη τοποθετούμε σε ένα βαθύ μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά.
- Σε ένα μπόλ βάζουμε τη μαγιονέζα με το γιαούρτι και ανακατεύουμε πολύ καλά, να γίνει ομοιόμορφο μίγμα και το προσθέτουμε στα λαχανικά.
- Ρίχνουμε από πάνω τον τόνο και ανακατεύουμε ελαφρά.
- Νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε τη σαλάτα ζεστή ή κρύα.
Υλικά για 1 μερίδα:
- 120 γρ. τόνο (σε νερό ή σε λάδι) ξεπλυμένο
- 90 γρ. πατάτα
- 70 γρ. καλαμπόκι
- 120 γρ. αγγούρι
- 1 κ.σ. μαγιονέζα
- 2 κ.σ. γιαούρτι 2% στραγγιστό
- Λίγα φύλλα μαρουλιού
Ο τόνος, αποτελεί μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, βιταμινών και ιχνοστοιχείων, ενώ ταυτόχρονα είναι ο ιδανικός τρόπος να συνδυάσετε μια εκλεπτυσμένη γεύση με μια ισορροπημένη διατροφή. Επίσης, ο τόνος είναι ένα ψάρι πλούσιο σε φώσφορο, σελήνιο και κάλιο.
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά μερίδα | 480 | γρ. |
Ενέργεια | 424 | kcal |
Πρωτεΐνες | 37 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 33 | γρ. |
Λιπαρά | 16 | γρ. |
Χοληστερίνη | 58 | mg |
Νάτριο | 677 | mg |