Εκτέλεση
- Βάζετε σε ένα ταψί φούρνου τα παντζάρια, τα αλείφετε με ελαιόλαδο και τα πασπαλίζετε με χοντρό αλάτι.
- Βάζετε το ταψί στο φούρνο στους 170 βαθμούς μέχρι να μπορείτε να βυθίσετε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του παντζαριού.
- Βγάζετε το ταψί και αφήνετε να κρυώσουν τα παντζάρια. Τα ξεφλουδίζετε, τα κόβετε σε χοντρά κομμάτια και τα βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το θυμάρι, το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά.
- Ανακατεύετε το ξινόγαλο μαζί με τον κοπανισμένο γλυκάνισο και ρίχνετε το μίγμα πάνω από τα ψητά παντζάρια.
Καλή σας όρεξη!!!
Υλικά για 4 μερίδες:
- 400 γραμμ. παντζάρια, μόνο τους βολβούς
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 2 κουτ. σούπας φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σάλτσα του ξινόγαλου
- ½ φλιτζ. τσαγιού ξινόγαλο
- 1 αστεροειδής γλυκάνισος (κοπανισμένος με λίγο αλάτι)
Tips: Για να σιγουρευτείτε ότι τα παντζάρια έχουν ψηθεί, μπήξτε ένα μυτερό μαχαίρι στο κέντρο τους. Αντί για ξινόγαλο μπορείτε να προσθέσετε γιαούρτι. Αν είναι μαλακά, είναι έτοιμα. Μια υγιεινή και θρεπτική παντζαροσαλάτα, σαλάτα με παντζάρια ψητά και σάλτσα ξινόγαλου.
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά μερίδα | 170 | γρ. |
Ενέργεια | 138 | kcal |
Πρωτεΐνες | 3 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 14,7 | γρ. |
Λιπαρά | 7,5 | γρ. |
Χοληστερίνη | 2 | mg |
Νάτριο | 401 | mg |