myDiatrofi

Σαλάτα με ρόκα, προσούτο, σπαράγγια, ελιές και κουκουνάρι

Γράφτηκε από τον  Κατηγορία: Σαλάτες

 

Asparagus-Arugula-Salad

Εκτέλεση

  1. Ζεματίζουμε τα σπαράγγια και τα στραγγίζουμε.
  2. Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τις ελιές
  3. Προσθέτουμε τη ρόκα, τα σπαράγγια, το προσούτο και τις ελιές σε ένα μπολ.
  4. Ψήνουμε τα κουκουνάρια σε ένα ρηχό τηγάνι στους 160ºC μέχρι να ροδίσουν.
  5. Χτυπάμε σε ένα σέικερ όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ μαζί, περιχύνουμε στη σαλάτα και από πάνω ρίχνουμε το κουκουνάρι.
 Υλικά για 4 μερίδες:
  • 3 ματσάκια ρόκα ή σπανάκι
  • 2 ½ φλιτζάνια σπαράγγια, καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια περίπου 2,5 cm
  • 20 ελιές Καλαμών
  • ½ φλιτζάνι καβουρδισμένα κουκουνάρια
  • 120 γρ. προσούτο
Ντρέσινγκ:
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο κόλιαντρο (κούσμπαρα), ψιλοκομμένο
  • Χυμό από 1 λεμόνι

Το κουκουνάρι είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία, όπως ο σίδηρος, το μαγγάνιο και ο ψευδάργυρος.

Μπορείτε να βρείτε κόλιανδρο φρέσκο στις λαϊκές αγορές αρκεί να ψάξετε λίγο, πολλές φορές το αποκαλούν με την αραβική του ονομασία "κούσμπαρα". Τον φρέσκο κόλιανδρο τον προσθέτουμε στα φαγητά λίγο πριν το τέλος, για να διατηρήσει το άρωμά του. Οι σπόροι κόλιαντρου έχουν διαφορετική γεύση και, βεβαίως, χρήση.

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα 216 γρ.
Ενέργεια 360 kcal
Πρωτεΐνες 13 γρ.
Υδατάνθρακες 9,8 γρ.
Λιπαρά 32,2 γρ.
Χοληστερίνη 12 mg
Νάτριο 472 mg
myDiatrofi8
Τόνι Νζέιμ

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Προφίλ