Εκτέλεση
- Ξεδιαλέγουμε το σπανάκι, το πλένουμε και το στραγγίζουμε. Καθαρίσουμε τα κρεμμύδια, τα πλένουμε, τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες.
- Τηγανίσουμε το μπέικον σε ένα αντικολλητικο τηγάνι, μέχρι να γίνει τραγανό.
- Προσθέτουμε το ξίδι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι και τα ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Κατεβάζουμε το τηγάνι απ΄ τη φωτιά.
- Στο καυτό μείγμα προσθέτουμε το σπανάκι και τα κρεμμυδάκια και τα ανακατεύουμε περίπου 1-2 λεπτά μέχρι να μαραθεί το σπανάκι.
- Μοιράζουμε τη σαλάτα στα πιάτα και τη σερβίρουμε ζεστή.
Υλικά για 4 μερίδες:
- 250 γρ. φρέσκο σπανάκι
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 4 φέτες μπεικον
- 4 κ.σ. λευκο κρασόξυδο
- 3 κ.γλ. ζάχαρη
- 1⁄4 κ.γλ. αλάτι
- 1⁄8 κ.γλ. πιπέρι
Το σπανάκι κυκλοφορεί στην κατανάλωση φρέσκο, κονσερβοποιημένο ή κατεψυγμένο. Ακόμη μπορεί να διατηρηθεί και σε κοινούς καταψύκτες, αφού πρώτα ζεματιστεί, για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.
Τρώγεται μαγειρεμένo, γίνεται διάφορες πίτες (σπανακόπιτα) ή ακόμα τρώγεται και ωμό σε διάφορες σαλάτες. Έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε σίδηρο και βιταμίνες Α ,C, Ε και Κ, χλωροφύλλη και άλατα ιωδίου .
Είναι πολύ καλό στη σωστή λειτουργία του εντέρου και κατά της αναιμίας.
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά μερίδα | 100 | γρ. |
Ενέργεια | 283 | kcal |
Πρωτεΐνες | 1,9 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 6,2 | γρ. |
Λιπαρά | 28 | γρ. |
Χοληστερίνη | 27 | mg |
Νάτριο | 58 | mg |