Εκτέλεση
- Πλένουμε τα φιλέτα, τα στεγνώνουμε και τα πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και πάπρικα
- Ψήνουμε τα φιλέτα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με το λάδι περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ψηθούν καλά. Τα βγάζουμε από το τηγάνι, τα βάζουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν και τα αφήνουμε να κρυώσουν στο σε ένα πιάτο.
- Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια. Τα πλένουμε, τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε σε ροδέλες. Πλένουμε τις ντομάτες, τις στεγνώνουμε, αφαιρούμε τα κοτσάνια τους και τις κόβουμε στα οχτώ.
- Κόβουμε τα φιλέτα από το κοτόπουλο διαγώνια σε λεπτές φέτες.
- Με το χυμό λεμονιού (προαιρετικά), το μέλι, το λάδι και το ξύδι ετοιμάζουμε ένα ντρέσινγκ και το καρυκεύουμε με αλατοπίπερο.
- Μοιράζουμε όλα τα υλικά στα πιάτα και σερβίρουμε. Στο τέλος περιχύνουμε με ντρέσινγκ τη σαλάτα.
Υλικά για 4 μερίδες
- 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο 180 γρ/φιλέτο
- λίγο αλάτι
- Πιπέρι
- Γλυκιά πάπρικα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 4 φρέσκα μέτρια κρεμμυδάκια
- 2 μέτριες ντομάτες
- 400 γρ. σαλάτα του αγρού
- 1 κ.σ. μέλι
- 2 κ.σ. κρασόξιδο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Ένα κοτόπουλο είναι ακατάλληλο να το φάτε όταν:
-έχει άσχημη μυρωδιά
-το κρέας δεν ειναι σφριγηλό και σκληρό
-τα εντόσθιά του ειναι αλλοιωμένα
-είναι καλυμμένο με κολώδη ουσία
-τα κόκαλα και το κρέας γύρω από αυτό έχουν σκουρότερο χρώμα.
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά μερίδα | 330 | γρ. |
Ενέργεια | 423 | kcal |
Πρωτεΐνες | 50 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 11 | γρ. |
Λιπαρά | 19 | γρ. |
Χοληστερίνη | 131 | mg |
Νάτριο | 714 | mg |