
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε το σταμναγκάθι, το πλένουμε και το αφήνουμε το σταμναγκάθι στο νερό περίπου 1 ώρα.
- Έπειτα πλένουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά και στραγγίζουμε το σταμναγκάθι χωρίς να το κόψουμε.
- Σε ένα βαθύ σκεύος ανακατεύουμε τα λαχανικά μας.
- Χτυπάμε το μπαλσάμικο με το πετιμέζι, το ελαιόλαδο και το αλάτι μέχρι να γίνουν κρέμα και περιχύνουμε τη σαλάτα.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά και τοποθετούμε τη σαλάτα σε σαλατιέρα. Σερβίρουμε αμέσως.
Καλή σας όρεξη!!!
Υλικά για 4 μερίδες:
- 200 γρ. σταμναγκάθι
- 1 ματσάκι φύλλα ρόκας
- 50 γρ. ελιές μαύρες ξιδάτες
- 7-8 μαρουλόφυλλα
- 1/3 φλιτζ. ρόδι
- 1/3 φλιτζ. μπαλσάμικο
- 2 κουτ. σούπας πετιμέζι ή μέλι
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι
Tips: Μπορείτε να προσθέσετε μερικά καρύδια ή κάσιους και κουκουνάρι. Ταιριάζει απόλυτα με φύλλα από baby σπανάκι. Διαβάστε τις ευεργετικές ιδιότητες για το σταμναγκάθι εδώ.. Σταμναγκάθι ένα κρητικό χόρτο με ευεργετικές ιδιότητες
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά μερίδα | 140 | γρ. |
Ενέργεια | 216 | kcal |
Πρωτεΐνες | 1,5 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 15,5 | γρ. |
Λιπαρά | 16,5 | γρ. |
Χοληστερίνη | 0 | mg |
Νάτριο | 222 | mg |
