Εκτέλεση
- Βουρτσίζουμε τις πατάτες κάτω από τρεχούμενο νερό, τις βράζουμε για 10 λεπτά, τις σουρώνουμε, τις περνάμε από κρύο νερό και τις αφήνουμε να στραγγίσουν. Στη συνέχεια τις κόβουμε σε φέτες.
- Καθαρίζουμε τα πράσινα φασολάκια, τα ζεματάμε για περίπου 2 λεπτά σε αλατισμένο νερό, τα περνάμε με κρύο νερό και τα αφήνουμε να στραγγίσουν.
- Στραγγίζουμε το λάδι από το τόνο, το ξεπλένουμε και τον κόβουμε σε κομματάκια.
- Πλένουμε το μαρούλι, το μαδάμε και το στεγνώνουμε. Στραγγίζουμε τα φιλετάκια αντζούγιας και τις αγκινάρες.
- Ανακατεύουμε τα λαχανικά με το μαρούλι, τις ελιές και το βασιλικό
- Καθαρίζουμε τα αυγά και τα κόβουμε σε τετράδα. Αναμειγνύουμε το λάδι με το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι. Καθαρίζουμε το σκόρδο, το λιώνουμε και το ανακατεύουμε με το μείγμα.
- Ανακατεύουμε προσεκτικά όλα τα υλικά της σαλάτας, εκτός από τα αυγά, με τη βινεγκρέτ. Αφήνουμε τη σαλάτα να τραβήξει και τη σερβίρουμε γαρνιρισμένη με τα αυγά.
Υλικά για 6 μερίδες:
- 4 μικρές πατάτες (σε μέγεθος αυγού)
- 20 πράσινα φασολάκια
- 200 γρ. τόνος σε νερό ή σε λάδι (ξεπλυμένος)
- 1 μαρούλι Ρομάνα
- 8 αντζούγιες φιλετάκια σε λάδι
- 5 μικρές αγκινάρες από το βάζο
- 4 κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες
- 6 ντομάτες σε κύβους
- 1 μικρή πράσινη πιπεριά σε λωρίδες
- 1 χοντροκομμένο κλωναράκι σέλινο
- 1 μικρό αγγουράκι σε φέτες
- 10 μαύρες ελιές
- 8 χοντροκομμένα φύλλα βασιλικού
- 4 βρασμένα αυγά σφιχτά
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. χυμό λεμονιού
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 σκελίδα σκόρδο
Tips: Η σαλάτα Νισουάζ δεν δέχεται παρεμβάσεις μια και η συνταγή προέρχεται από την Νότια Γαλλία και είναι μια από τις πλέον κλασικές της περιοχής.
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά μερίδα | 430 | γρ. |
Ενέργεια | 356 | kcal |
Πρωτεΐνες | 21,1 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 33,3 | γρ. |
Λιπαρά | 15,5 | γρ. |
Χοληστερίνη | 150 | mg |
Νάτριο | 831 | mg |