
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το χταπόδι και 1 ½ ποτήρι νερό και βράζουμε σε κλειστό καπάκι, σε χαμηλή φωτιά, για περίπου 1 ώρα. Δοκιμάζουμε με ένα πιρούνι αν έχει μαλακώσει, πριν αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Με μια τρυπητή κουτάλα το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο να κρυώσει και το κόβουμε σε ροδέλες.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά, ανακατεύουμε και βάζουμε στο ψυγείο για 24 ώρες.
Καλή σας όρεξη!!!
Υλικά για 6 μερίδες:
- 1 κιλό χταπόδι (πλοκάμια)
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- αλάτι & πιπέρι
- 150 ml ελαιόλαδο
- χυμός από 1 λεμόνι
- 50 ml λευκό ξίδι
- 1 κουτ. γλυκού μαραθόσπορο
Tips: Σερβίρετε τη σαλάτα με βραστές πατάτες ή πράσινα λαχανικά της αρεσκείας σας. Ο μαραθόσπορος θα βγάλει περισσότερα αρώματα αν τον χτυπήσετε λίγο στο γουδί. Εύκολη συνταγή για χταπόδι σαλάτα (χταποδοσαλάτα)
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά μερίδα | 220 | γρ. |
Ενέργεια | 356 | kcal |
Πρωτεΐνες | 25 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 5,6 | γρ. |
Λιπαρά | 26 | γρ. |
Χοληστερίνη | 80 | mg |
Νάτριο | 501 | mg |
