Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά τη ρόκα και τα φυλλαράκια του μαϊντανού και τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να στεγνώσουν.
- Περιχύνουμε τα αβοκάντο με λίγο χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη ρόκα, το μαϊντανό, τον άνηθο και το κρεμμύδι.
- Προσθέτουμε το σολομό, κομμένο σε φέτες μισού εκατοστού.
- Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε δυο κουταλιές χυμό λεμονιού και ρίχνουμε το μέλι για να λιώσει.
- Μόλις το μείγμα λεμονιού-μελιού κρυώσει, το αδειάζουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού μαζί με τη μουστάρδα και τις ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδου και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.
- Ρίχνουμε το ελαιόλαδο ανακατεύοντας συνέχεια. Κατόπιν περιχύνουμε όλο το μείγμα στη σαλάτα.
- Ανακατεύουμε καλά, προσθέτοντας το αβοκάντο, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Σερβίρουμε σε βαθιά μπολ.
Καλή σας όρεξη!!!
Υλικά για 4 μερίδες:
- 125 γρ. baby ρόκα
- 30 γρ. φυλλαράκια μαϊντανού
- 200 γρ. καπνιστό σολομό
- 2 αβοκάντο μέτρια, κομμένα σε μικρά κομμάτια
- 1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 2 κουτ. σούπας άνηθο
- 60 ml χυμό λεμονιού
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
- 1 κουτ. σούπας μέλι
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες (προαιρετικά)
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Tips: Αντί για σολομό καπνιστό μπορείτε να προσθέσετε τόνο ή γαρίδες βραστές. Η σαλάτα με αβοκάντο και σολομό καπνιστό παρέχει αρκετή ενέργεια, θρεπτικά συστατικά και παράλληλα να σας κρατήσει χορτάτους για αρκετή ώρα.
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά μερίδα | 230 | γρ. |
Ενέργεια | 392 | kcal |
Πρωτεΐνες | 12,2 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 17,2 | γρ. |
Λιπαρά | 30,5 | γρ. |
Χοληστερίνη | 12 | mg |
Νάτριο | 584 | mg |