Εκτέλεση
- Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια και τις βράζουμε για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Χτυπάμε όλα τα υλικά της σάλτσα στον κόφτη του μίξερ για να γίνουν κρέμα, χύνουμε το νερό που βράσαμε τις πατάτες και αφήνουμε ελάχιστο στον πάτο.
- Ρίχνουμε τη σάλτσα και ανακατεύουμε να πάει παντού
Υλικά για 4 μερίδες:
- 8 μικρές πατάτες (περίπου 1 kg βρασμένες)
- ¼ φλιτζ. ελαιόλαδο
- Χυμό από 1 λεμόνι
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. κάπαρη
- 1 πρέζα ρίγανη
- Αλάτι, πιπέρι
Η πατάτα είναι μία εξαιρετική πρώτη ύλη για φαγητά όχι μόνο λόγο γεύσης – ποιό παιδί δεν τις λατρεύει άλλωστε – αλλά και γιατί μπορείς να την μαγειρέψεις γρήγορα χωρίς να χρειάζεσαι απαραίτητως κάποιο συνοδευτικό – λίγο αλάτι και έτοιμη για σερβίρισμα.
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά μερίδα | 275 | γρ. |
Ενέργεια | 259 | kcal |
Πρωτεΐνες | 5,2 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 56 | γρ. |
Λιπαρά | 14 | γρ. |
Χοληστερίνη | 0 | mg |
Νάτριο | 651 | mg |