
Εκτέλεση
- Στραγγίσουμε τις ντομάτες και συγχρόνως συγκεντρώνουμε το λάδι τους. Βάζουμε τις ντομάτες στο μίξερ. Πλένουμε τα βότανα, τα τινάζουμε να στεγνώνουν και τα προσθέτουμε. Πλένουμε τη κάπαρη, τη στραγγίσουμε και την προσθέτουμε επίσης στις ντομάτες.
- Προσθέτουμε το ξύδι και το λάδι από τις ντομάτες και τα χτυπάμε όλα μαζί στο μίξερ να γίνουν πουρές. Καθαρίζουμε το σκόρδο. Το λιώνουμε και το ανακατεύουμε με τον πουρέ από τις ντομάτες και τα λαχανικά. Καρυκεύουμε με πιπέρι.
- Πλένουμε τα φύλλα από τις σαλάτες, τα στραγγίσουμε και τα βάζουμε στα πιάτα. Κόβουμε τη μοτσαρέλα σε φέτες ή κύβους και τα τοποθετούμε πάνω στα φύλλα. Τα περιχύνουμε με το ντρέσινγκ ντομάτας και σερβίρουμε αμέσως.
Υλικά για 4 μερίδες:
- 200 γρ. αποξηραμένες ντομάτες σε λάδι
- ¼ ματσ. βασιλικό
- 1½ κ.σ. κάπαρη
- ¼ ματσ. μαϊντανό
- 1 κ.σ. ξύδι
- 100 ml λάδι από τις αποξ. ντομάτες
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Πιπέρι
- 100 γρ. φύλλα από πράσινες σαλάτες (ρόκα, σπανάκι ή σαλάτα του αγρού)
- 500 γρ. μοτσαρέλα light
Η µοτσαρέλα (ιταλ. mozzarella) είναι μαλακό τυρί ιταλικής προέλευσης και στην αυθεντική της μορφή φτιάχνεται αποκλειστικά από γάλα του τοπικού βουβάλου. Μπορεί να φτιαχτεί όμως και από γάλα αγελάδας για την ευρεία κατανάλωση. Το χρώμα της είναι συνήθως κρεμώδες λευκό και έχει απαλή γεύση γάλακτος και χαρακτηριστική μυρωδιά, ενώ είναι αρκετά εύπλαστη. Χρησιμοποιείται στη μαγειρική, κυρίως ως υλικό πίτσας.
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά μερίδα | 230 | γρ. |
Ενέργεια | 498 | kcal |
Πρωτεΐνες | 42 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 17 | γρ. |
Λιπαρά | 37 | γρ. |
Χοληστερίνη | 23 | mg |
Νάτριο | 1151 | mg |
