Εκτέλεση
- Πλένουμε τα λαχανόφυλλα, φροντίζοντας να αφαιρέσουμε και τα σκληρά νεύρα. Ζεματίζουμε τα λαχανόφυλλα για περίπου 3 λεπτά σε νερό που βράζει, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε κομμάτια μήκους 12 εκ. και πάχους 1,5 εκ. τα ζεματίζουμε και αυτά σε λίγο νερό που βράζει.
- Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τον κιμά κοτόπουλου με το κρασί και 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας. Στρώνουμε το κάθε λαχανόφυλλο με το ¼ από το μείγμα του κιμά.
- Πιέζουμε στη μέση από ένα κομμάτι καρότο. Τυλίγουμε τα λαχανόφυλλα. Βάζουμε τους ντολμάδες σε χύτρα ταχύτητας στο καλάθι ατμού με λίγο νερό και τους αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 15 λεπτά ή σε μια κατσαρόλα με νερό που ίσα να τα σκεπάζει έως ότου μαλακώσουν για 35-40 περίπου λεπτά. Κατόπιν τους βγάζουμε και τους κόβουμε σε φέτες.
- Σερβίρουμε τους λαχανοντολμάδες με ντιπ από ξύδι λευκό χτυπημένο με την υπόλοιπη σάλτσα σόγιας και τη μουστάρδα.
Καλή σας όρεξη!!!
Υλικά για 3 μερίδες:
- 4 λαχανόφυλλα
- 2 καρότα
- 300 γρ. κιμάς κοτόπουλου
- 1 κουτ. σούπας λευκό κρασί
- 3 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας ανοιχτόχρωμη
- 1 ½ κουτ. σούπας ξυδι λευκό
- 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα Ντιζόν
Tips: Αντί για ξύδι λευκό μπορείτε να βάλετε ριζόξυδο και αντί για κρασί λευκό μπορείτε να βάλετε σάκε (γιαπωνέζικο κρασί). Συνταγή για λαχανοντολμάδες διαίτης με κοτόπουλο.
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά μερίδα | 146 | γρ. |
Ενέργεια | 178 | kcal |
Πρωτεΐνες | 20 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 4,3 | γρ. |
Λιπαρά | 9 | γρ. |
Χοληστερίνη | 89 | mg |
Νάτριο | 288 | mg |