Εκτέλεση
- Πλένουμε και ταμπονάρουμε τις μπριζόλες. Τις ψήνουμε σε ανοιχτή ψησταριά ή στο γκριλ του φούρνου για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν τραγανή κρούστα. Γυρίζουμε τις μπριζόλες και τις ξεροψήνουμε από την άλλη πλευρά. Φροντίζουμε να παραμείνουν από μέσα ζουμερές.
- Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες. Τις σερβίρουμε ζεστές και συνοδεύουμε με πιλάφι ή πατάτα ψητή και ανάμεικτη πράσινη σαλάτα.
Καλή σας όρεξη!!!
Υλικά για 2 μερίδες:
- 2 μοσχαρίσιες μπριζόλες με κόκκαλο (σπάλα ή καρέ περ. 200 γρ. έκαστη)
- Αλάτι
- Πιπέρι
Tips: Καλό είναι να στεγνώσουμε το κρέας με απορροφητικό χαρτί κουζίνας πριν το ψήσιμο, στη συνέχεια το ψήνουμε σε δυνατή εστία και να το γυρίζουμε με λαβίδα ανά λεπτό. Τέλος, αν το αφήσουμε τουλάχιστον 5-8 λεπτά σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο θα ισορροπήσει και οι χυμοί του θα παραμείνουν στους ιστούς με αποτέλεσμα να είναι εύγευστο, ζουμερό και μαλακό. Συνταγή μοσχαρίσια μπριζόλα διαίτης με 285 θερμίδες ανά μερίδα.
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά μερίδα | 170 | γρ. |
Ενέργεια | 285 | kcal |
Πρωτεΐνες | 44,8 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 0 | γρ. |
Λιπαρά | 11,8 | γρ. |
Χοληστερίνη | 180 | mg |
Νάτριο | 397 | mg |