Εκτέλεση
- Σε μια λαμαρίνα βάζουμε τα καρέ λαχανικών, μανιτάρια, πιπεριές, κολοκύθι, μελιτζάνα και ξερό κρεμμύδι.
- Τα ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο και τ' αλατίζουμε.
- Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 15' να μαραθούν.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Βράζουμε τις βίδες για 10' σε αλατισμένο νερό.
- Τις ξεπλένουμε με κρύο νερό και τις στραγγίζουμε καλά. Τις βάζουμε σε σαλατιέρα.
- Προσθέτουμε τα ψημένα λαχανικά, καθώς και ότι υγρό υπάρχει στο ταψί.
- Πασπαλίζουμε με τα κυβάκια φέτας. Προσθέτουμε τις ντομάτες (κομμένες) και το βασιλικό.
- Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Υλικά για 4 μερίδες:
- 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε καρέ
- 1 πιπεριά κίτρινη κομμένη σε καρέ
- 1 μεγάλο κολοκύθι κομμένο σε καρέ
- 3 μέτρια λευκά μανιτάρια
- 1 μεγάλη μελιτζάνα κομμένη σε καρέ
- 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε κυβάκια
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. μπαλσάμικο
- αλάτι
- 300 γραμμ. βίδες βρασμένες
- 2 ντομάτες
- 1 φλ. τσαγιού φέτα κομμένη σε κυβάκια
- 1 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο
Tips: Γενικά, μετά το σούρωμα δεν ξεπλένουμε τα ζυμαρικά παρά μόνο αν πρόκειται να φτιάξουμε σαλάτα ζυμαρικών. Εσείς που αγαπάτε τα ζυμαρικά και τα ψητά λαχανικά θα λατρέψετε αυτή τη σαλάτα. Μπορεί να αποτελέσει συνοδευτικό πιάτο, π.χ. σε κοτόπουλο ψητό ή μπιφτέκια στη σχάρα ή και κυρίως γεύμα. Συνταγή σαλάτα με ζυμαρικά και ψητά λαχανικά με 304 θερμίδες ανά μερίδα, εύκολη και ιδανική για μεσημεριανό ή βραδινό γεύμα.
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά μερίδα | 300 | γρ. |
Ενέργεια | 304 | kcal |
Πρωτεΐνες | 11,3 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 34,5 | γρ. |
Λιπαρά | 14 | γρ. |
Χοληστερίνη | 20 | mg |
Νάτριο | 769 | mg |