Εκτέλεση
- Κόβουμε τα κολοκυθάκια μας στα 4 και σε μια μικρή κατσαρόλα με νερό κοχλάζον τα βάζουμε για 3' έως ότου να βράσουν.
- Έπειτα τα τοποθετούμε σε μια μπασίνα (μεταλλικό, ημισφαιρικό μπολ) και ρίχνουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο, δυόσμο το ελαιόλαδο και το μηλόξυδο, αλάτι και πιπέρι.
- Σε ένα πιάτο τοποθετούμε τα κολοκυθάκια 3 με 4 ανά σειρά ώστε να σχηματίσουμε ένα πυργίσκο, στο τελείωμα ρίχνουμε τα flakes παρμεζάνας και ραντίζουμε με τι κρέμα βαλσάμικου.
Υλικά για 2 μερίδες:
- 250 γρ. κολοκυθάκια μικρά
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ ελαιόλαδο
- 4 φύλλα δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ μηλόξυδο
- 50 γρ. Flakes παρμεζάνας
- Αλάτι & πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- Κρέμα βαλσάμικου
Tips: Διαλέγουμε κολοκυθάκια γερά, τρυφερά και φρέσκα.
Η υψηλή περιεκτικότητα αυτού του μικρού λαχανικού σε φυτικές ίνες, νερό, βιταμίνη Α και C, κάλιο, ασβέστιο και φυλλικό οξύ, παίζει σημαντικό ρόλο στην καλή λειτουργία των ματιών, στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος, στην ενδυνάμωση της καρδιάς και των πνευμόνων και στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους.
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά μερίδα | 180 | γρ. |
Ενέργεια | 190 | kcal |
Πρωτεΐνες | 10,5 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 7 | γρ. |
Λιπαρά | 14 | γρ. |
Χοληστερίνη | 16 | mg |
Νάτριο | 510 | mg |